-

Expo galore

Vad sägs om en rolig resa till årets mest trivsamma evenemang? Om du besöker Expo 2020 Dubai får du chansen att prova det allra bästa från hela den moderna världen, i en megautställning. Detta fantastiska, familjevänliga globala firande erbjuder en mångfald av konst, musik, teknik, mat, arkitektur och underhållning. På den här utställningen har du aldrig en tråkig stund.

Thematic District

Den största världsutställningen någonsin kommer att äga rum från oktober 2020 till mars 2022, under de svalare månaderna i Mellanöstern. Börja ditt äventyr i händelsernas centrum på fantastiska Al Wasl Plaza. På kvällen fungerar dess enorma kupol även som en 360-graders skärm som visar inspirerande bilder för tusentals besökare både inomhus och utomhus.

Al-Wasl

I kupolen, som rymmer upp till 10 000 personer, finns en mängd fontäner, vattenfall, parker, palmkantade innergårdar, konstverk och interaktiva installationer. Från denna fantastiska centrala utgångspunkt kan du starta en kort rundtur genom världen och utforska 192 olika länders nationella paviljonger. Detta ger dig chansen att lära dig mer om ländernas historia, kultur, människor och planer.

Teknikfantaster kan även ge sig in i en superansluten värld, med autonoma fordon, robotik, förstärkt verklighet och rymdutforskning.

UAE Pavilion

På tidigare utställningar har många klassiska familjefavoriter presenterats. Som Disneyland: Tre stora Disney-attraktioner, bland annat åkattraktionen ”It’s a Small World”, såg dagens ljus på världsutställningen i New York 1964. Och dinosaurier! Det var inte allmänt känt att numera utdöda jättedjur en gång i tiden strövade omkring på jorden, förrän skulpturer i ”naturlig storlek” placerades på platsen för världsutställningen i London.

Det är inte helt oväntat att Expo 2020 Dubai också innehåller en mängd aktiviteter för barn, såsom friformsframställning och workshoppar där barnen kan bygga sin egen robot.

Om du är ute efter underhållning i världsklass kan du välja bland över 60 liveföreställningar om dagen, med allt från opera till popup-teater, från flashmobs till sportevenemang och säregna nationaldagsfiranden.

Mobility Pavilion

Är du taggad och redo för ännu mer spänning? Det moderna Park Inn by Radisson Dubai Motor City ligger knappt 2 mil från Expo 2020 Dubai och har ett kanonläge med utsikt över Dubai Autodrome. Dessutom är det omgivet av massor av roliga aktiviteter.

Detta gästvänliga, moderna hotell har allt du behöver för en tillfredsställande och krångelfri vistelse: hjälpsam personal, bekväma rum, hälsoklubb, gym och rumsservice dygnet runt.

Dubai Motor-City Facade

Dubai Motor Citys fasad

Det är också en utmärkt utgångspunkt för att utforska Dubais berömda sevärdheter, exempelvis Burj Khalifa, som är världens högsta byggnadsverk, och Dubai Mall, shoppingparadiset med fler än 1 000 eleganta butiker.

Park Inn by Radisson Abu Dhabi Yas Island

Och om du känner för att förlänga din drömresa kan du koppla av och återhämta dig på Park Inn by Radisson, Yas Island Abu Dhabi. Detta nyrenoverade hotell med utsikt över den vackra viken ligger knappt 10 mil från Expo 2020 Dubai. Här har du enkel tillgång till förstklassig golf, shopping, strandliv och nöjesparker.

Du får dessutom chansen att skapa fler minnen för livet …

Utforska Expo 2020 Dubai

css.php