-

#Innsider’s guide: Det bästa i Cardiff Bay

Upptäck varför Europas största hamnområde är ett måste när du besöker Cardiff över helgen. Här har du våra tips om det bästa i Cardiff Bay.

Om du planerar en weekendresa till Cardiff bör du se till att du inkluderar stadens före detta hamnkvarter i schemat. Området kallades från början Tiger Bay och det har en stor historisk betydelse för Cardiff. Hamnen var en gång i tiden navet för all handel in i och ut ur staden och platsen där sjömän och arbetare gjorde affärer. Många slog sig ner här, vilket gjorde det till Wales äldsta multikulturella område. Det beryktade området och det som återstod av dess ruffiga förflutna förstördes på 60-talet. Det var inte förrän på 80-talet som upprustningsprojekt förnyade området. Idag är det ett livligt centrum för affärer och kultur som ligger vid kanten av en 200 hektar stor sötvattensjö: Cardiff Bay.

Cardiff City Guides banner

Kulturella höjdpunkter

Viken har ett dynamiskt konst- och kulturliv och det är fyllt av attraktioner som Norwegian Church Arts Centre. Kyrkan var ursprungligen till för norska sjömän men det är nu en av vikens ikoniska byggnader och det har en vacker utsikt över vattnet. Det var även här författaren Roald Dahl och hans familj gick i kyrkan. Vid The National Assembly for Wales kan du ta en guidad tur runt The Senedd och lära dig mer om hur Wales styre fungerar och se byggnadens vackra arkitektur, bland annat taket i cederträ som visas ovan.  Om du letar efter familjeunderhållning i Cardiff kan du ta med dig familjen till Techniquest Science Discovery Center där ni kan tillbringa många roliga timmar med experiment och utmaningar.

Upplev naturen mitt i Wetlands Reserve. Du hittar dessa våtmarker strax norr om Bardiff Bay, där River Taff mynnar ut. En gångbro går genom naturreservatet så att du kan se fåglar på de laguner, öar och flytande reservat som byggts för att ge djuren en naturlig tillflyktsort.

Ett kulturcentrum

Millennium Centre är hjärtat av Cardiffs kulturliv. I centret finns Welsh National Opera och i dess Hoddinott Hall finns National Orchestra of Wales. Vare sig du är ute efter konserter, dans, musikaler eller teater så blir du inte besviken på Millennium Centre. Om du är nyfiken på hur det ser ut bakom kulisserna kan du ta en guidad tur och lära känna centret ännu mer.

Ett pulserande hamnområde

Cardiff Bays Mermaid Quay är kantad av restauranger, barer och caféer med utsikt över vattnet. Vare sig du vill köpa med dig något till parken eller slå dig ner för en trerättersmeny så kommer du utan tvekan att imponeras av det här kosmopolitiska och trendiga området i Cardiff. Bland restaurangerna ligger de barer och caféer som gör området så populärt på kvällen. När du är sett alla sevärdheter du vill se, kan du bege dig hit för att avsluta kvällen med en drink eller två.

Den walesiska huvudstaden är en perfekt plats för en weekendresa. Boka en helg på Park Inn by Radisson Cardiff City Centre, så hittar du Cardiff Bay och alla dess nöjen bara två km från hotellet.

Park Inn by Radisson Cardiff City Centre exterior

Cardiff City Guides banner

Vill du upptäcka fler resmål? Ta en titt på några andra #Innsider Guides, som saker att göra i Bryssel.

css.php