-

Guide för nya shoppingintresserade i Dubai

Njut av shopparnas paradis, Dubai, genom att kolla in de bästa köpcentra och shoppingplatserna. Här är en snabbguide till var du kan shoppa och varför.

Världens största: Dubai Mall

Dubai och shopping är i stort sett synonyma och av en god anledning. Det finns så många alternativ när det gäller att spendera en dag eller eftermiddag (eller vecka för den delen) på att svepa dina kreditkort i utbyte mot dessa föremål du känner att du bara måste ha. Vi har sammanställt denna korta guide om var du kan shoppa och varför, för dem som vistas i Dubai under en begränsad tidsperiod eller inte är säkra på var de ska börja.

Dubai Mall exterior

© Dubai Tourism

Det uppenbara första valet när du letar efter en shoppingupplevelse du aldrig kommer att glömma är Dubai Mall. Eftersom det är världens största köpcentrum till storleken är denna monstruösa byggnad en plats där du kan hitta vad som helst, allting och lite till för att tillfredsställa din shoppingresa, med bland annat en ishall, ett akvarium och en flygsimulator för säkerhets skull. Fashion Avenue som ligger på insidan har nästan alla stora modemärken i världen och det finns ett oändligt antal restauranger och nöjesområden. Om du tar dig till köpcentret kan du inte gå utan att ta dig upp och titta på vad som verkar vara världen som sträcker sig ut under dina fötter vid Burj Khalifa. Ingången till världens högsta byggnad finns i shoppingkomplexet och erbjuder en oöverträfflig utsikt. Se till att boka en biljett i förväg och ta en titt på den underbara Dubai-fontänen som ligger och porlar vid byggnadens fot.

 

Allt som glittrar på Dubais guldsouk

Om smycken är din grej, ta dig till guldsouken och gå vilse i ett hav av glittrande gyllene klockor, armband, örhängen och allt däremellan. När du skrider fram genom gyllene väggar med känslan av att ha hittat de fyrtio rövarnas skatt kan du förvänta dig att hitta något du gillar och vara säker på att få ett riktigt kap.

De som föredrar att köpa saker som är värda mer än sin vikt i guld kan gå till den berömda Deiras kryddsouk. De små passagerna är fyllda med alla kryddor du kan föreställa dig och varje steg ger dig en inblick i lokalbefolkningens kultur.

Dubai Souk Gold Bracelets

The Walk vid Jumeriah

Vädret är alltid vackert i Dubai, vilket innebär att du kanske vill vara ute och shoppa utomhus på The Walk. Jumeriah Beach Walk är flankerad med pittoreska lokala butiker och internationella kedjor som säljer en blandning av handgjorda föremål och ditt favoritkaffe från Starbucks. Här finns över 300 butiker, kaféer och stormarknader att promenera bland. Slå dig ner på en uteservering och njut av något gott medan vågorna slår mot kusten i bakgrunden.

Mall of the Emirates

Vill du ta en paus från värmen och prova på något oväntat? Mall of the Emirates erbjuder inte bara mängder av shoppingalternativ, detta är ett köpcenter som har sina egna inomhusskidbackar. Återhämta krafterna lite efter att ha besökt dina favoritbutiker och om du är där med barnen, ta dem till nöjescentret Magic Planet och njut av spel och åkturer som du aldrig har sett förut.

Mall of the Emirates Center

© Dubai Tourism

Denna otroliga struktur är en perfekt plats att shoppa på för dem som bor på Park Inn by Radisson Dubai Motor City, eftersom det endast ligger en 20 minuters bilresa härifrån. Det finns ingen anledning att släpa runt på dina nya inköp genom staden när du har ett rum precis bredvid, så ta kontakt med oss och njut av en central plats för din vistelse.

Park Inn by Radisson Dubai Motor City Lobby

 

css.php