-

Vår #innsider’s guide till vintersemestern

Även om vinterresorna inte är något man skryter om lika mycket som ”sommarsemestern” är de fortfarande ett roligt och perfekt sätt att slappna av på. Trots allt finns en hel värld därute att utforska. Så oavsett om du vill svepa in dig i varma kläder och våga dig ut i vinterlandskapen eller förlänga sommaren i ett varmare land finns en destination som passar just dig!

Glöm vinterdvalan och ge dig iväg till skidbackarna i Rosa Khutor

Vintern måste inte vara grå och eländig, och vintersemester behöver inte vara något komplicerat. Packa skidorna och res till västra Kaukasus för en skid- och spasemester. Ge dig ut på skidorna direkt från vårt Park Inn by Radisson Rosa Khutor till skidbackarna (ja, vårt hotell ligger så nära skidbackarna!) eller promenera in i vårt spa som ligger intill för lite avslappning.

I samma anda är det aldrig fel med lite after ski, och för vidare utforskning ge dig iväg till Sotji!

Rosa Khutor

Håll dig varm och torr i Dubai

Dubai är en utmärkt semesterort om du vill slippa regnet, snön och kylan! Förutom en solbränna finns här så mycket att göra. Park Inn by Radisson Dubai Motor City ligger bokstavligt talat intill en racerbana, så du behöver inte ens lämna hotellrummet för att se lite adrenalinpackad action. På tal om adrenalin kan du även ge dig ut på lite skydiving, en biltur över sanddynorna i öknen eller en snorkeltur och, ja, lite skidåkning i öknen!

Men det finns även möjlighet att slappna av och få lite tid för sig själv. Här på vårt hotell finns fullt med spas, vackra trädgårdar, lounger på stranden eller vid poolområdet. För att inte nämna ett av de bästa shoppingcentren i hela världen – Dubai Global Village.

dubai

Värm upp dig i Nice

När man tänker på vintern tänker man sig ofta hur man sveper in sig i varma kläder och ger sig ut i ett snölandskap. Släpp den tanken och ge dig istället iväg till Nice i södra Frankrike. Det kanske inte är ett tropiskt klimat här på vintern, men temperaturer så höga som 16 ⁰C kan nås under nov och dec månad, med upp till åtta timmars sol. Ja, SOL! Dessutom är flygen hit ofta billigare och du kan utforska denna lekplats för miljonärer med färre turister här än under sommarhalvåret. Vårt Park Inn by Radisson Nice Airport Hotel ligger bekvämt alldeles vid flygplatsen för flygande besök! Upplev Gamla stan, de nya delarna av Nice, vidsträckta stränder och ge dig iväg till Monaco.

Nice

Håll huvudet kallt i Köpenhamn

Köpenhamn är en briljant stad året runt. Med fullt med kultur, mat i världsklass och shoppingmöjligheter i varje gathörn finns något här för alla, men under vintern finns ännu mer att göra här. Här finns många festliga marknader och utsökt dansk glögg för att värma sig under nov och dec månad. Under vinterhalvåret har Köpenhamn dessutom en hel del aktiviteter för barnen (lite Lego-arkitektur någon?). För större barn finns här fullt med barer, restauranger, vackra byggnader och museum att ta in. Värm dig på vårt Park Inn by Radisson Copenhagen Airport Hotel

Copenhagen

Spendera lite tid med familjen i Quito

Även om det inte tekniskt sett är deras sommar i nov och dec har Ecuador sköna temperaturer då och det anses vara den bästa tiden på året för att utforska Quito, de omgivande bergen och till och med Galapagosöarna! Ja, Quitos flygplats är en av två flygplatser med flyg till Galapagosöarna. Men innan du flyger bör du uppleva själva Quito, en dold skatt full av nöjen. Först av allt kan du ta dig till själva ekvatorn, ge dig ut på lite bergsklättring, klappa en alpacka, njuta av det rika nattlivet och se några vackra, färgstarka gator. Park Inn by Radisson Quito har ett bra läge för alla dina aktiviteter i Quito.

Ecuador, Quito

Förkovra dig i Budapest

Om sommaren är för att ligga på stranden är vintern för att utforska och förkovra sig i kultur. Budapest är en livlig stad full av historisk charm och ny sofistikering. Kolla in den världsberömda operan – en arkitekts dröm, eller gå hela vägen in för att se en fantastisk operaföreställning! Om mat är mer din grej har Budapest fullt med restauranger och hippa pubar att utforska. Blir det blir för kallt för dig kan du ta dig ett dopp i ett av stadens termalbad. Vårt Park Inn by Radisson Budapest Hotel ligger nära stadscentrum och har över 130 rum med höghastighetsinternet.

Budapest

Oavsett om du föredrar varmare klimat eller att ta det lugnt i svalare delar av världen finns det fullt med destinationer som är perfekta för din vintersemester. Och det bästa av allt är att det oftast finns ett Park Inn i närheten som erbjuder valuta för pengarna, utmärkta transportalternativ och en bekväm säng att spendera natten i.

css.php