-

De bästa cityresorna under våren

Vackra cityresor på våren

Vintern var absolut mysig, men nu är dags att ta sig ut! Våren är tillbaka, och det finns gott om evenemang att delta i, liksom önskan om sol, utflykter och coola aktiviteter.

Sugen på en spontan weekendresa? Vad sägs om en cityresa med vänner eller familj för att skaka av sig det sista av vintern? Packa en weekendväska och gör dig redo för vårens vackraste evenemang. Det finns gott om dem! Är du ute efter ett hotell som ligger riktigt centralt, inom gångavstånd till de bästa evenemangen i staden och som erbjuder gratis WiFi? Park Inn finns där för dig. Säg hej till vårresor med Park Inn by Radisson. Kom igen, nu ska vi ha kul!

Vårkänslor i London

Oavsett om du besöker London för shoppingen, sevärdheterna eller vårblommorna kan du med enkelhet göra alltihop när du bor på Park Inn by Radisson London Heathrow. En av vårens höjdpunkter, RHS Chelsea Flower Show, ligger bara en halvtimmes biltur från hotellet. Grönfingrade entusiaster, konstnärer och odlare designar perfekta trädgårdar för att tävla om priser, och besökare kan beundra dem alla. Om du vill kombinera ditt blomintresse med shopping ska du kolla in de många blomsterprydda fasader som finns runt om i staden. Från caféer och bagerier till bubbliga brunchställen – här finns så mycket naturlig skönhet som gör din shoppingdag ännu härligare. Och vill du ha en riktig turistupplevelse är våren en perfekt tid för en båttur på Themsen eller ett varv i London Eye.

Turkiska tulpaner i Istanbul

Visste du att tulpanen är en turkisk blomma? Besök Istanbul på våren så kommer du att bli varse! I april börjar den årliga International Istanbul Tulip Festival. För att få se de vackraste tulpanrabatterna ska du besöka Emirgan-parken, en av Istanbuls största allmänna trädgårdar. Den ligger lättillgängligt i närheten av Bosporen i Sariyer. Du kan även njuta av våren under Hidirellez-festivalen, en livlig gatufest som äger rum första veckan i maj och bjuder på dans, traditionell musik och många historiska landmärken. Om du letar efter någonstans att bo har Park Inn by Radisson något för alla behov. Här finns Park Inn by Radisson Istanbul Atasehir, Park Inn by Radisson Istanbul Asia Kavacik och Park Inn by Radisson Istanbul Airport, Odayeri. Så när du har bestämt dig för vad du vill se i vår behöver du bara välja rätt hotell för ändamålet.

Mer än bara påskliljor i Dubai

Dubai är inte känt för att göra något halvdant, och det är särskilt sant när det kommer till våren! Med allt från trädgårdar till fjärilsfarmer, och till och med en temapark med lövverk i glödande färger, kommer garanterat vintern att släppa sitt grepp om dig. ”Dubai Miracle Garden” är öppet till den 5 maj och är världens största blomsterträdgård. Här finns ett flygplan i fullstor storlek, många hus, slott, skulpturer och andra attraktioner – alla gjorda av blommor! Du kan också besöka fjärilsträdgården med det största antalet fjärilar i en farm. Det är en vacker plats, och här finns mer information om platsen.

dubai miracle garden

Om du gillar när trädgårdarna erbjuder något alldeles extra kan du besöka Dubai Garden Glow. Från kl. 16.00 till 23.00 från lördag till torsdag kan du njuta av en upplyst kväll full av färgglada byggnader och ljusföreställningar. Det finns också en ispark, konstpark och till och med en dinosauriepark! Om du vill bo på ett hotell som är lika spännande, väljer du Park Inn by Radisson Dubai Motor City. Det ligger bredvid F1-banan och några av de bästa köpcentrumen som staden har att erbjuda.

Sevärdheter i Sankt Petersburg

Våren är den perfekta tiden att besöka Sankt Petersburg. Inte bara för att Rysslands invånare är på sitt gladaste humör då (när den långa, kalla vintern är slut), utan du får även chansen att se det allra bästa som staden har att erbjuda INNAN sommarturisterna kommer. Museerna är lugnare, köerna till att se palatsen är kortare och du kan njuta av utsikten utan distraktioner. På våren anordnas även en mängd festivaler, firanden och konserter – så om du vill ha en autentisk upplevelse av Sankt Petersburg är april–maj en bra tid. Behöver du någonstans att bo? Som tur är har vi fyra hotell att välja bland: Park Inn by Radisson Pribaltiyskaya St Petersburg, Park Inn by Radisson Pulkovskaya Hotel & Conference Centre St Petersburg, Park Inn by Radisson Nevsky St Petersburg och Park Inn by Radisson Pulkovo Airport St. Petersburg för resenärer.

View of the Peterhof Grand Palace - Russia

Det är nice i Nice

Fram till den 28 april kan du besöka Festival des Jardins de la Côte d’Azur med årets tema ”Dreams of the Mediterranean”. Fem städer (Nice är en av dem) står som värd för tre landskapsplaneringsprojekt, vilket innebär att du kan besöka sammanlagt 15 trädgårdsprojekt. Posta trädgårdsbilder och ta en promenad till kusten och beundra det glittrande blå havet som sträcker sig från strand till strand. Från våren och framåt kopplar många av på stranden ända framemot kvällen. Du kan också hoppa på bussen eller ta bilen till Monaco för en smak av det ljuva livet och vårens konstfestival som pågår fram till den 11 april.

Nice-aerial-view

För ett bekvämt hotell som är lika färgglatt som vilken trädgård som helst ska du välja att bo på Park Inn by Radisson Nice Airport Hotel.

Res till tulpanerna

Amsterdam är känt för sina tulpaner, och under våren gör de dig aldrig besviken! Fram till den 19 maj har Keukenhof öppet. Och än bättre är årets tema, ”Flower Power”, som lovprisar det härliga 70-talet. Du kan beskåda över 800 tulpansorter och 7 miljoner knoppar liksom Tulip Mania-utställningen! Eftersom platsen ligger mellan Amsterdam och Haag är den lätt att besöka, och här utlovas en rolig dag.

Keukenhof Traditional old buildings and tulips in Amsterdam

Gör du ett besök under den här tiden kanske du också märker en annan blomning som försöker stjäla showen. Mellan april och maj strör almen ut en konfetti av kronblad på gatorna och kanalerna, och från den 19 april till den 19 maj firar Amsterdam detta med vårfestivalen eller Springsnow. Du kan gå eller cykla runt almvägen som ringlar sig genom staden, och se många vykortsperfekta platser längs vägen. Vill du ha ett hotell som erbjuder lika mycket karaktär och färg, väljer du Park Inn Radisson Amsterdam City West.

css.php