-

De bästa cityresorna under våren

Vackra cityresor på våren

Vintern var absolut mysig, men nu är dags att ta sig ut! Våren är tillbaka, och det finns gott om evenemang att delta i, liksom önskan om sol, utflykter och coola aktiviteter.

Sugen på en spontan weekendresa? Vad sägs om en cityresa med vänner eller familj för att skaka av sig det sista av vintern? Packa en weekendväska och gör dig redo för vårens vackraste evenemang. Det finns gott om dem! Är du ute efter ett hotell som ligger riktigt centralt, inom gångavstånd till de bästa evenemangen i staden och som erbjuder gratis WiFi? Park Inn finns där för dig. Säg hej till vårresor med Park Inn by Radisson. Kom igen, nu ska vi ha kul!

Högre! Snabbare! Längre! i Frankfurt

Ljudet av glada skratt hörs över alla festplatser längs Ratsweg. Det handlar folkfestivalen ”Dippemess” i Frankfurt! Festen äger rum från den 12 april till den 5 maj 2019. Den populäraste folkfesten i Rhen-Main-området fyller dig med en alldeles speciell känsla. Här finns galna karuseller, skjutbanor och spelstånd. Den spännande atmosfären gör att du bara vill ha mer. Festa i festivaltältet och promenera genom Dippe-marknaden, där läcker ”Ebbelwoi” (äppelcider) och 1001 delikatesser väntar på dig. Mmm! Känner du dig trött men glad nu? Dags att bege sig tillbaka till Park Inn by Radisson Frankfurt Airport Hotel. Ta en bild på pariserhjulet med utsikt över Main, posta det på Instagram och njut av en avkopplande drink vid solnedgången i loungen. Helt perfekt!

 spring festival munich frankfurt

Vår i Stockholm

Ingen är lyckligare över våren än svenskarna. Den hårda, kalla vintern är äntligen över och Stockholm kommer till liv. Under april och maj återvänder också kafékulturen, vilket gör att du kan sitta ute och koppla av i den friska luften. Det är också den perfekta tiden på året för att promenera runt i skogarna och parkerna, och för naturälskare finns det många vandringsleder att utforska.

Redo att utforska Stockholm? Gör det i en kajak! Från och med maj kan du upptäcka den fantastiska staden (känd som Nordens Venedig) i kajak. Med 57 broar som förbinder 14 öar är det förmodligen det effektivaste sättet att resa på. Råkar dessutom din citysemester sammanfalla med den 27 april, kan du njuta av en kulturell kväll på Kulturnatt Stockholm. En natt med dans, musik, konst, mode och litteratur – helt gratis! För att bo centralt, nära dessa platser och många fler, välj Park Inn by Radisson Hammarby Sjöstad.

Stockholm-Gamla-Stan

Mer än bara påskliljor i Dubai

Dubai är inte känt för att göra något halvdant, och det är särskilt sant när det kommer till våren! Med allt från trädgårdar till fjärilsfarmer, och till och med en temapark med lövverk i glödande färger, kommer garanterat vintern att släppa sitt grepp om dig. ”Dubai Miracle Garden” är öppet till den 5 maj och är världens största blomsterträdgård. Här finns ett flygplan i fullstor storlek, många hus, slott, skulpturer och andra attraktioner – alla gjorda av blommor! Du kan också besöka fjärilsträdgården med det största antalet fjärilar i en farm. Det är en vacker plats, och här finns mer information om platsen.

dubai miracle garden

Om du gillar när trädgårdarna erbjuder något alldeles extra kan du besöka Dubai Garden Glow. Från kl. 16.00 till 23.00 från lördag till torsdag kan du njuta av en upplyst kväll full av färgglada byggnader och ljusföreställningar. Det finns också en ispark, konstpark och till och med en dinosauriepark! Om du vill bo på ett hotell som är lika spännande, väljer du Park Inn by Radisson Dubai Motor City. Det ligger bredvid F1-banan och några av de bästa köpcentrumen som staden har att erbjuda.

Sevärdheter i Sankt Petersburg

Våren är den perfekta tiden att besöka Sankt Petersburg. Inte bara för att Rysslands invånare är på sitt gladaste humör då (när den långa, kalla vintern är slut), utan du får även chansen att se det allra bästa som staden har att erbjuda INNAN sommarturisterna kommer. Museerna är lugnare, köerna till att se palatsen är kortare och du kan njuta av utsikten utan distraktioner. På våren anordnas även en mängd festivaler, firanden och konserter – så om du vill ha en autentisk upplevelse av Sankt Petersburg är april–maj en bra tid. Behöver du någonstans att bo? Som tur är har vi fyra hotell att välja bland: Park Inn by Radisson Pribaltiyskaya St Petersburg, Park Inn by Radisson Pulkovskaya Hotel & Conference Centre St Petersburg, Park Inn by Radisson Nevsky St Petersburg och Park Inn by Radisson Pulkovo Airport St. Petersburg för resenärer.

View of the Peterhof Grand Palace - Russia

Det är nice i Nice

Fram till den 28 april kan du besöka Festival des Jardins de la Côte d’Azur med årets tema ”Dreams of the Mediterranean”. Fem städer (Nice är en av dem) står som värd för tre landskapsplaneringsprojekt, vilket innebär att du kan besöka sammanlagt 15 trädgårdsprojekt. Posta trädgårdsbilder och ta en promenad till kusten och beundra det glittrande blå havet som sträcker sig från strand till strand. Från våren och framåt kopplar många av på stranden ända framemot kvällen. Du kan också hoppa på bussen eller ta bilen till Monaco för en smak av det ljuva livet och vårens konstfestival som pågår fram till den 14 april.

Nice-aerial-view

För ett bekvämt hotell som är lika färgglatt som vilken trädgård som helst ska du välja att bo på Park Inn by Radisson Nice Airport Hotel.

Res till tulpanerna

Amsterdam är känt för sina tulpaner, och under våren gör de dig aldrig besviken! Fram till den 19 maj har Keukenhof öppet. Och än bättre är årets tema, ”Flower Power”, som lovprisar det härliga 70-talet. Du kan beskåda över 800 tulpansorter och 7 miljoner knoppar liksom Tulip Mania-utställningen! Eftersom platsen ligger mellan Amsterdam och Haag är den lätt att besöka, och här utlovas en rolig dag.

Keukenhof Traditional old buildings and tulips in Amsterdam

Gör du ett besök under den här tiden kanske du också märker en annan blomning som försöker stjäla showen. Mellan april och maj strör almen ut en konfetti av kronblad på gatorna och kanalerna, och från den 21 april till den 21 maj firar Amsterdam detta med vårfestivalen eller Springsnow. Du kan gå eller cykla runt almvägen som ringlar sig genom staden, och se många vykortsperfekta platser längs vägen. Vill du ha ett hotell som erbjuder lika mycket karaktär och färg, väljer du Park Inn Radisson Amsterdam City West.

css.php