Taggar:stockholm
-

Familjeaktiviteter i Stockholm

Strax utanför stadskärnans hektiska vardag och stress ligger Solna. Här bor du bredvid Skandinaviens största shoppingcenter, Mall of Scandinavia, och kan samtidigt njuta av naturen i vackra Hagaparken.

Tröttnar du på Solna kommun tar det endast några minuter att nå samtliga delar av innerstaden och turistattraktioner. På Djurgården hittar du de mest populära museerna och parkerna i Stockholm, som passar hela familjen. Hoppa på buss nummer 67 från Solna centrum mot Djurgården och läs vår lista på aktiviteter du inte får missa! Kom ihåg att kolla in Park Inn by Radisson i Solna att staay är ett bekvämt läge.

Gröna Lund

En liten, mysig nöjespark med ett svårslaget läge, det är Gröna Lund. Du får en unik upplevelse då parken är belägen centralt i Stockholm, precis vid vattnet. Nöjesparken öppnade år 1883, vilket också gör den till Sveriges äldsta. Åkattraktioner finns det gott om, allt ifrån högtflygande ’Eclipse’ till ’Skrattkammaren’, dock är Gröna Lund mer än bara karuseller! Under våren och sommaren bjuder parken på många konserter och event.

Gröna Lund Stockholm

© Nadezhda1906 / Shutterstock

Stockholm City Guides banner

ABBA the Museum

Waterloo, Mamma Mia, Ring Ring, Dancing Queen och många, många fler. Du känner säkerligen till ABBAs hits, och du är inte den enda! Den världskända svenska pop-gruppen hade sitt genombrott 1974. Vad som följde var åtta intensiva år innan bandet splittrades 1982. På ABBA the Museum lever historien vidare. Besök museet och lär dig mer om alla de stora ögonblicken i bandets historia.

ABBA Museum Stockholm

© Roman Sigaev / Shutterstock

Vasamuseet

Vasaskeppet kantrade och sjönk strax utanför Stockholm år 1628. Det förblev liggandes på botten i 333 år innan det bärgades och ställdes ut för allmänheten att se. Vasa är världens enda bevarade 1600-talsskepp och museet är det mest besökta i Skandinavien. Varje dag vallfärdar turister för att förundras över stoltheten vi känner för denna gigantiska felkonstruktion.

Vasa Museum Stockholm

© Matej Kastelic / Shutterstock

Skansen

Våren på Skansen är den bästa årstiden! Passa på att besöka djurparken och se vilka vilda djur vi har i Norden. Skansens evenemangkalender är fullspäckad, så passa på att se vilka visningar som finns tillgängliga när du är där!

Skansen Stockholm

© Stocksnapper / Shutterstock

Nordiska Museet

Den första utställningen på Nordiska museet visades redan 1873, och sedan dess har många olika konstnärer visat sina verk på detta enorma museum på Djurgården. På museet hittar du konstverk inom folkkonst, heminredning, kläder och mode.

Nordic Museum Stockholm

Från samtliga aktiviteter på Djurgården tar du dig lätt till Solna med buss nummer 67, tunnelbana eller pendeltåg. Park Inn by Radisson i Solna är boendet för dig som vill komma bort från city-stressen men samtidigt ha närhet till Stockholm innerstads attraktioner.

Top image: © Grusha Bruev / Shutterstock

css.php