-

De fem bästa städerna att besöka i år

Du blir aldrig uttråkad i städer, särskilt inte i en stad du aldrig besökt förut! Från skyskrapor till små caféer, museer och parker. Det finns alltid mer att utforska, se och göra. Men var finns de bästa städerna att utforska? Park Inn gör en sammanfattning av våra favoriter bland färgsprakande och pulserande städer som ger mersmak.

Sankt Petersburg – Instagrammarnas stad

Den här ryska staden är en Instagrammares dröm. Med färggranna byggnader, gammaldags charm och gott om spektakulära sevärdheter. Börja med en promenad över Palatsbron (när den är nedsänkt förstås) över floden Neva. Bron ansluter stadskärnan med Vinterpalatset och det är det bästa sättet att ta sig mellan områdena. Palatset är vackert vare sig du besöker det på dagen eller kvällen. Och det är väl värt en titt inuti.  Särskilt om du gillar guld. Och du måste givetvis besöka huvudgatorna som gör Sankt Petersburg till både ett historiskt nav och en modern stad. Gatorna Rossi och Rubinshteyna

Beroende på vad du vill ha nära till i staden kan du välja att bo på antingen Park Inn by Radisson Pribaltiyskaya Hotel & Conference Center. Eller Park Inn by Radisson Pulkovskaya Hotel & Conference Centre St Petersburg.

Tallinn – underbar mat och fantastiska sevärdheter

Den här östeuropeiska staden är perfekt för weekendresor. Börja dagen med en traditionell estnisk frukost. som består av ALLA godsaker (blodkorv, blodpudding, kvarg och mörkt bröd) … eller välj pannkakor. Därefter kan du ta en tur till havet. och spela lite volleyboll eller ta en promenad längs vattnet. De som gillar att ta foton bör sedan besöka Katarinapassagen, en vacker medeltida gång som tar dig tillbaka till 1400-talet. För att bo nära sevärdheterna ovan och mycket mer väljer du Park Inn by Radisson Central Tallinn.

Berlin – staden med fantastiska vyer

Vill du besöka en plats med rik historia och ett fantastiskt kulturliv? Då är den tyska huvudstaden perfekt för dig. Bara genom att vandra runt helt planlöst är det mycket sannolikt att du stöter på platser du känner igen från filmer. Och om du anstränger dig lite hittar du Checkpoint Charlie som finns med i Bond-filmen Octopussy från 1980! Många av de här platserna ligger runt Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz Hotel. Och om du bor hos oss får du en storslagen utsikt över hela staden.

Baku – det bästa av två världar

Har du svårt att bestämma dig för om du ska välja en gammal eller modern stad? Välj båda med Baku. Besök det tusentals år gamla Jungfrutornet i Bakus gamla stad. Och museerna inne i tornet. Flame Towers är å andra sidan en nästan helt ny byggnad i staden och den är vackert upplyst på kvällen. Upptäck Bakus stolthet, mattorna! Azerbajdzjans mattmuseum är ett måste. Och även om de här mattorna inte är av den flygande sorten så ligger Park Inn by Radisson Baku så nära händelsernas centrum att du inte ens behöver en!

Poznań – den färgsprakande staden

Den mångfärgade och mångfacetterade staden Poznań är ett bevis på att gammalt kan vara hippt – med färger i överflöd och ännu mer karaktär. Allt ligger inom gångavstånd, och det gör även Park Inn by Radisson Poznań. Besök det gamla marknadstorget eller de ståtliga palatsen och köpmanshusen som är fantastiska exempel på renässansarkitektur. Senare på kvällen kan du lyssna på levande musik och ta en öl i gamla staden medan du njuter av atmosfären.

Vilken stad får dig att vilja packa resväskan? Berätta för oss!

css.php