-

Transport från Pulkovos flygplats till Sankt Petersburg

Miljontals turister flyger från Sankt Petersburg varje år för att besöka stadens historiska sevärdheter, från Peter-Paulfästningen från 1700-talet till Vinterpalatset i barockstil. Undvik stressen med att anlända med hjälp av vår guide om hur du tar dig från Pulkovos flygplats till Sankt Petersburg. Du är i staden på mindre än en timme efter landning.

Den ständiga strömmen av turister och affärsresenärer till Ryssland innebär att Pulkovos flygplats är landets tredje mest trafikerade flygplats.  Det är följaktligen ingen överraskning att det ofta är trafikstockning på Pulkovskoe motorväg, särskilt på morgnar och söndagskvällar. Men även om du måste resa under dessa tider bör det inte ta mer än 45 minuter att ta sig in till Sankt Petersburg.

Buss

Det råder utan tvekan brist på högteknologiska transportförbindelser från flygplatsen, men det går ändå snabbt och är relativt billigt att ta sig in till centrum. Stadsbussarna är mycket prisvärda och går var 20 minut från busshållplatsen framför utgången vid ankomsthallen. Det tar ca 30 minuter att ta sig med buss till Moskovskaya tunnelbanestation, vilket bara är sju stopp från Nevskij prospekt i centrum på den blå linjen. Expressbussen 39A går var 25–30 minut, och det tar bara 15–20 minuter att ta sig till den närmaste tunnelbanestationen varifrån du kan fortsätta din resa. Tänk på att bussarna slutar gå strax efter midnatt.

 

airplanes at airport Pulkovo Russia Saint Petersburg

Park Inn Visit StPetersburg banner_se

Minibuss

Marshrutkas, eller minibussar med en fast rutt,  tar också passagerare till Moskovskaya tunnelbanestation och släpper av dig var som helst längs vägen, inte bara på markerade hållplatser. De är lite snabbare, går mer regelbundet och kostar bara lite mer än de vanliga bussarna. Men du får betala dubbelt på marshrutkan om du har med dig stort bagage. Vår Park Inn Pulkovo Airport ligger intill flygplatsen och är ansluten till terminal 1 så att gäster kan lämna sitt bagaget på hotellet innan de tar sig in till staden. Det är också bra att känna till att man betalar på marshrutkan genom att be passageraren framför sig att skicka vidare pengarna till föraren. Det innebär att det är en bra idé att sätta sig långt bak så att man slipper skicka pengar fram och tillbaka under hela resan.

Pulkovo Airport St Petersburg Russia

Taxi

Om det känns jobbigt att bära med sig bagage på bussen och tunnelbanan kanske en taxi är ett bättre alternativ för dig. Flygplatsens taxiservice hjälper dig att hitta en taxi. Gå helt enkelt fram till ett av båsen som det står “Taxi Pulkovo” på i ankomsthallen. Att ta en taxi in till centrum kostar mer än det kostar att ta en buss eller en marshrutka, men det är värt den extra kostnaden att använda den här licensierade tjänsten istället för att pruta på gatan och kanske hamna i en olaglig taxi.

Park Inn Visit StPetersburg banner_se

css.php