-

En mellanlandning i Frankfurt: utforska flygplatsen

Frankfurts flygplats är en av de bästa platserna för långa mellanlandningar. Den här rekordslående flygplatsen erbjuder trötta resenärer nöjen i överflöd.

Frankfurts flygplats är en av världens mest trafikerade flygplatser och dessutom Lufthansas nav, Europas största flygbolag. Följaktligen mellanlandar många resenärer här med tid att fördriva. Frankfurts centrum ligger bara 13 km bort, men inne på flygplatsen hittar du spafaciliteter, restauranger och lounger som hjälper dig att sätta fart på timmarna.

Mat och dryck

Oavsett om du är sugen på en fika eller vill ha en minnesvärd trerättersmiddag så hittar du något som frestar smaklökarna på Frankfurts flygplats. Prova på klassisk tysk mat på Deutsch, en rustik, värdshusaktig restaurang där du kan prova på traditionella rätter som  spätzle, bratwurst och sauerkraut. Handla med dig Baliks rökta lax, kaviar och choklad på Caviar House & Prunier, eller prova på smaker från Asien med kryddstarka soppor, udonnudlar med honung- och sesamanka samt andra umamirika rätter på Coa. Om du fortfarande är mätt från den senaste flygplansmåltiden kan du koppla av med ett glas champagne i den eleganta miljön på The Bar, eller njuta av en mojito och en cigarr på La Cubana.

Frankfurt airport terminal

Park Inn Visit Frankfurt banner_se

 Underhållning

Det känns som om du lämnat Tyskland och kommit till Las Vegas glittrande värld när du besöker flygplatsens kasino och underhållningscentrum, Player’s Island. Player’s Island ligger i terminal 1 och bjuder på datorspel, internetanslutning och spelautomater för att hjälpa dig att sätta sprätt på eventuella mynt som bränner i fickan. Det är öppet från måndag till söndag, från kl 06.00 till midnatt.

Familjer kan använda de färgsprakande lekområdena som är strategiskt utplacerade i terminal 1 och 2 – de ger barnen en förträfflig möjlighet att göra sig av med överflödig energi innan de går på nästa flyg. Och missa inte chansen att handla i flygplatsens taxfree-butiker, där du hittar allt från Benetton-väskor till fisketidningar.

Lufthansa planes

Företagstjänster

Som en av Europas största resehubbar är Frankfurts flygplats mer än förberedd på att hantera de tusentals affärsresenärer som passerar varje dag. Kemtvätt, skräddare och valutaväxling finns alla nära till hands för att göra livet enklare för dig. Det finns gratis WiFi på hela flygplatsen och du kan även ansluta till webben vid en av de många “Internet Points” med stolar eller 100 “Internet Towers” där man kan stå och jobba. Du kan även ta kopior, skanna och faxa i flygplatsens många lounger och i Player´s Island.

Skönhet och avkoppling

Titta in på flygplatsens spa för en snabb massage, ansiktsbehandling eller manikyr. Faciliteterna inkluderar även en syrebar som ger extra energi. Eller om du bara vill fräscha upp dig efter en lång flygning kan du utnyttja duscharna i shoppingboulevarden i terminal 1 och avgångshall B, nivå 3 samt terminal 3 i avgångshall D, nivå 3.

Plane above Frankfurt

Har du mer än några timmar att fördriva? Vårt Park Inn by Radisson Frankfurt Airport Hotel ligger bara 800 meter från flygplatsen och här kan du se till att få tillräckligt med skönhetssömn innan nästa flyg. Om du får lust att besöka Frankfurts sevärdheter kan du lämna bagaget bakom dig och hoppa på AIRail-tåget för att snabbt ta dig till staden.

Park Inn Visit Frankfurt banner_se

css.php