-

De fem mest färgglada platserna i Bryssel

Vi har slagit oss samman med Derek Blyth, författaren av bästsäljaren “500 Hidden Secrets of Brussels“, för att ge dig de bästa tipsen om hur du utforskar Bryssels färgglada sida. I en exklusiv intervju för Park Inn by Radisson visar Blyth stadens bästa dolda platser för oss. Den som säger att Bryssel är tråkigt vet bara inte var man ska titta!  Gillar du de här tipsen från Derek Blyth? Se mer i serien, som Åtta dolda hemligheter i Hasselt eller Tio dolda hemligheter i Leuven.

Bryssel kan ibland vara en grå stad på grund av vädret och alla betongbyggnader. Men det finns färgglada platser lite här och där i staden, bara man vet var man ska leta. Här är fem platser som får dig på bättre humör en regnig dag.

Daniel och Nele Ost

Tack vare sina blomsterarrangemang har Daniel Ost många fans i Japan. Hans butik på Rue Royale ligger bakom en praktfull fasad i jugendstil som skapades av arkitekten Paul Hankar år 1986. Han har fyllt den med vackra blomsterarrangemang som består av intensivt röda, lila och rosa blommor.

Daniel Ost bouquet

Daniel and Nele Ost bouquet© Daniel Ost

Rue Royale 13

Centrala Bryssel

Tel: 02 217 29 17

Rose & Bleu

Dessa två Ixelles-butiker är fyllda med färgglada anteckningsböcker, pennor, kort och prylar. Vad sägs om en Pantone-mugg i grönt eller ett kanariegult datorfodral, eller du kanske vill satsa ordentligt och köpa ett rosa gökur åt din partner?

Rose and Bleu shop Brussels© ROSE & BLEU

Rue de l’Aqueduc 56

Ixelles

Tel: 02 534 98 08

Cook & Book

Detta är ett vackert ställe med nio vackra bokhandels-restauranger som är baserade på olika teman. Du kan äta italiensk mat i kokbokssektionen bredvid en Fiat 500, värma dig med på en kopp te i den engelska bokhandeln eller ta en hamburgare medan du sitter i en Airstream-van som står parkerad mitt i resesektionen. Det är ganska förvirrande, men det funkar – lite som Belgien.

Cook and Book bookshop-restaurant© COOK & BOOK

Cook and Book bookshop-restaurant© COOK & BOOK

Place du Temps Libre 1

Woluwé-Saint Lambert

Tel: 02 761 26 00

Blue on Yellow

Daniel Buren är en fransk konceptkonstnär som ofta skapar konstverk med flaggor och färgband som flyger i vinden. 2009 satte han färg på ett trist område i Bryssel genom att skapa en stadsskog av 89 flaggstänger med blå och gula flaggor.

Blue on Yellow by Daniel Buren

Blue on yellow Brussels by Daniel Buren© Photos-souvenirs : Daniel Buren Bleus sur Jaune, permanent platsspecifikt konstverk, Place de la Justice, Bryssel, 2004-2009. Details. © DB-ADAGP Paris

 Place de la Justice

Centrala Bryssel

Heyday

Här är en fantastisk liten butik mitt i Marolles där du kan hitta riktigt färglada saker. Den drivs av en kvinna från Nantes som heter Pauline Rauzy och som lade upp en rolig video på Facebook om hur hon letade efter det perfekta läget i Bryssel. När hon till slut hittade drömlokalen omvandlade hon den till en excentrisk butik fylld med klarröda små leksaksbilar, coola vykort och japanska konstböcker i begränsad upplaga. Vi slår vad om att du inte kan lämna butiken utan ett leende på läpparna.

Heyday shop in Brussels© Instagram / heydayshop8 

Rue des Renards 8

Marolles

+32 (0)2 502 88 61

Park Inn by Radisson Brussels

Besök Park Inn by Radisson Brussels Midi eller Park Inn by Radisson Brussels Airport för Bryssels mest färgglada vistelse. Sätt färg på livet med en Happiness Guarantee.

css.php