-

#Innsider’s guide: saker att göra i Moskva

Moskva är en av Europas mest spännande städer och här hittar du något att göra dygnet runt. Staden överväldigar med sin moderna kultur och fascinerande historia. Våren och hösten är de bästa årstiderna för ett besök eftersom det är färre turister och inte fullt så varmt eller kallt. Efter att du besökt Röda torget och Leninmausoleet kan du läsa vår #Innsider’s Guide om Moskva och upptäcka mer av vad staden erbjuder.

Moscow view

Moscow City Guides banner

Upp och ned

De som är ute efter bra fotomotiv bör bege sig till det upp-och-ned-vända huset vid Allryska utställningscentret nära Ostankino-parken. Det imponerar redan från utsidan, men när du går in finner du huset fullt inrett, komplett med upp-och-ned-vända invånare.

Moscow Upside down house Russian Exhibition Center

© dimbar76 / Shutterstock.com

Känslan för detaljer är imponerande, middagen är serverad och kaffebordet är dukat med halvtomma glas.  Det står till och med en upp-och-ned-vänd Mini parkerad på infarten.

Fallna statyer

En kort promenad från den livliga Gorky-parken ligger Kyrkogården för fallna monument. Efter Sovjetunionens fall fanns det hundratals statyer och monument att göra sig av med och det var här de hamnade.

Moscow Gorky Park

© Chelsea Marie Hicks (photoshop from original)

Statyer av Stalin, Brezjnev och andra ledare är enkla att hitta och “väggen med huvuden” är särskilt spöklik. Det är gratis att besöka parken och den ger en bra inblick i Sovjets historia.

Plasticinevägg

När det är dags att fylla på med energi efter en lång dag kan du bege dig till Didu på gatan Myasnitskaya. Stället är populärt bland både Moskvabor och turister och det första du kommer att märka är de ovanliga möblerna. Det är emellertid Didus väggar som är huvudnumret. De är fulla av plasticinemodeller som besökare skapat under åren.

Didu är öppet sent under veckan och ännu senare på helgerna, så slå dig ner vid ett bord med en stor låda plasticine och se vem som är mest kreativ!

Ett ryskt pussel

Gillar du en utmaning? Boka in en timme på det här speciella pusselhuset och gör dig redo att testa din logik. Vart och ett av de tre rummen på Cubiculum innehåller en utmaning, men det finns inga instruktioner om hur man spelar eller vad det slutliga målet är – det måste ditt lag lista ut.

Varje utmaning varar en timme och det är ett perfekt tillfälle att involvera hela familjen. Det finns hjälpsam personal på plats om ni verkligen fastnar. Tror du att ni har vad som krävs?  Boka in en timme i förväg och gör ert bästa.

Shoppa presenter

När det är dags att handla presenter kan ett par timmar på Izmailovo marknad vara svaret. Här finns ett stort utbud av konst, antikviteter och reliker från sovjettiden, och givetvis finns det även gott om babushkadockor.

Moscow Izmailovo Market

Loppmarknaden är öppen sju dagar i veckan, men utbudet är mycket större på helgerna. Vissa handlare är inte villiga att sänka priserna, men var inte rädd för att pruta för att få bästa pris.

Moscow Izmailovo Market buildings

Boende

För nöjesresenärer ligger vårt Park Inn by Radisson Sadu perfekt då det är nära till Moskvas mest populära attraktioner, som Kreml och Tretjakovgalleriet. Gästerna kan äta på Café SADU och prova på ryska specialiteter och en mängd olika internationella rätter.

Moscow Park Inn by Radisson Sadu

Moscow Kreml Bashnya Reka Park Inn by Radisson Sadu

Lite närmare flygplatsen ligger det eleganta Park Inn by Radisson Sheremetyevo Airport Moscow eller Park Inn by Radisson Odintsovo Moscow med sin egen fitnesssvit.

Vilka är dina favoritställen i Moskva? Dela dina #Innsider-tips på Twitter @parkinn och hjälp andra att planera sitt ryska äventyr!

Moscow City Guides banner

Vill du upptäcka fler resmål? Ta en titt på några andra #Innsider Guides, som saker att göra Tallinn.

css.php