-

#Innsider’s guide: saker att göra i Berlin

Tyskland huvudstad har en rik historia och har länge setts som en übercool musa för konstnärer och artister. Använd vår #Innsider’s Guide om du åker till Berlin och se staden från ett annat perspektiv.

Berlin City Guides banner

Berlin på film

Glöm Hollywood, mängder av filmsuccéer har spelats in i Berlin och du hittar lätt guider online som pekar ut de viktigaste platserna. Checkpoint Charlie var till exempel med i den klassiska Bond-filmen Octopussy från 1983, och på senare tid har Matt Damon spelat in flera scener för Bourne Supremacy på den livliga Alexanderplatz. Vårt alldeles egna Park Inn By Radisson Berlin Alexanderplatz Hotel syns också i flera scener som spelades in från luften nära TV-tornet (Fernsehturm). Varför inte se filmerna innan du besöker Berlin för att komma i stämning?

Berlin Checkpoint Charlie

Bowies och Iggys Berlin

Om du är mer intresserad av vinyl än av film så kan du vandra i David Bowies fotspår och besöka de platser och sevärdheter som inspirerade den ikoniske musikern. Paris Bar på Kantstrasse är en restaurang som är känd som stamställe för en mängd berömdheter och här brukade David Bowie fira sin födelsedag.  Stanna till för något att äta och för att ta en titt på konsten på väggarna. För en livligare upplevelse kan du bege dig till SO36 på Oranienstraße – på 1970-talet var det epicentrum för Berlins punkliv och hit kom ofta Bowie och hans dåvarande lägenhetskamrat Iggy Pop. Nu arrangeras här kvällar med alla typer av elektronisk musik och techno, och även andra konstformer och kulturevenemang får utrymme.

Berlin Paris Bar

© 360b / Shutterstock.com

Om detta inte är nog kan du även ta en särskild musiktur som ger dig tillträde till Hansa Studios där Bowie skrev de välkända låten “Heroes” (de är normalt inte öppna för allmänheten) och andra intressanta platser.

Har Berlin stränder?

Trodde du att Berlin bara handlar om industrial-chic? Tänk om! Berlin har verkligen förstått det där med stadsstränder, så efter en dags turistande kan du med fördel dra dig mot en av stadens beachbars. Över hela staden har beachbarerna olika aktiviteter och olika stilar. Den energiske kan prova på BeachMitte som har 49 beach-volleybollplaner och salsa- och zumbalektioner. För en lugnare upplevelse kan du bege dig till Rummelsburg där du kan hyra allt du möjligtvis kan behöva – från solstolar till grillar (kom bara ihåg att ta med dig egen wurst).

Berlin Beach Party

Var ska du bo?

Vårt Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz Hotel ligger bredvid ikoniska Fernsehturm och i händelsernas centrum. Med över 1 000 bekväma rum, tre restauranger, en bar och ett fitnesscenter finns det något för alla. Mest imponerande är den ostörda panoramautsikten över staden från vår takterrass. Vi anser att det är den bästa i Berlin.

Berlin Park Inn Berlin Alexanderplatz Hotel terrace

Berlin City Guides banner

Vill du upptäcka fler resmål? Ta en titt på några andra #Innsider’s Guides och upptäck det bästa i Cardiff Bay.

css.php