-

Mellanösterns mat: Ät frukost som en ortsbo

Mat från Mellanöstern påminner mycket om deras kultur, kryddstark och full av underbara överraskningar. Varje tugga är en smakfull explosion av kryddor, örter och underbara kombinationer. Park Inn by Radissons frukostar på våra Mellanöstern-hotell serverar allt fler lokala delikatesser så att du kan känna smaken av landet du besöker. Skäm bort dina smaklökar med kryddor och sött och allt som är gott, men var beredd på en riktig kick. Så ta det försiktigt om kryddigt och hett inte är din grej!

Hotellet har den bästa frukostbuffén som jag upplevt på ett turkiskt hotell. Alla rätter var utsökt tillagade, stilfullt och elegant upplagda precis som man förväntar sig från den rikaturkiska frukosttraditionen med en nick till europeiska förväntningar. -Ruhi Y, TripAdvisor”

Breakfast banner in Swedish

Falafel till frukost

Du har förmodligen testat dessa delikata, friterade läckerheter, men om du inte ätit falafel i Mellanöstern har du inte fått den riktiga upplevelsen.

Falafel är en liten friterade pastej eller boll gjord av malda kikärter och/eller bondbönor. Normalt äts de i pitabröd eller bröd i form av en härlig liten smörgås.

Oavsett om du besöker Abu Dhabi eller Egypten, vet de garanterat hur man tillagar kikärter, och när du satt tänderna i en autentisk falafel kommer ditt liv aldrig bli detsamma igen. Men se upp, dessa små beroendeframkallande bollar kommer få dig att sukta efter dessa läckerheter under resten av ditt liv. Doppa godbitarna i tahini och servera med inlagda grönsaker för en komplett upplevelse.

Falafel dish at Park Inn

Vakna med Shakshuka

Shakshuka är en populär rätt i Mellanöstern och en härlig frukost bestående av ägg som pocheras i en syrlig tomatbaserad sås.

Du kommer att älska denna heta lilla maträtt! Shakshuka får dig garanterat att vakna och ger dig en matupplevelse i äkta Mellanöstern-stil. Shakshuka härrör från arabiska och betyder “blandning” och är just det; en blandning av kryddor och livets goda. Denna kryddiga bit av himlen är precis den kick du behöver på morgonen för att komma igång på rätt sätt.

Spicy Shakshuka at Park Inn

Manakish från himlen

Manakish är ett mycket tunt bröd som passar till det mesta och en riktig delikatess som kan avnjutas med ett antal olika pålägg som färska örter, ost eller köttfärs.

Älskar du bröd? Denna läckra, degiga delikatess kommer för alltid att förändra hur du ser på traditionellt bröd. Dessa små munsbitar har en perfekt fluffig konsistens och är fulla av färska smaker och örter. Blotta åsynen och doften kommer få det att vattnas i munnen som aldrig förr. Krydda din  manakish med dina favorittillbehör för ett perfekt mellanmål. En tugga och du kommer aldrig att vilja äta vanligt bröd igen.

Manakish dish at Park Inn

Arabiskt kaffe. Håll dig vaken!

Glöm allt du trodde du visste om kaffe, vidga din koffeinhorisont och överraska dina smaklökar. Vi har alla våra egna, väldigt specifika sätt att njuta av vårt kaffe och har förfinat vårt kaffedrickande till perfektion. Men ta seden dit du kommer.

Arabiskt kaffe är precis lika starkt som maten och kommer garanterat att göra dig klarvaken.

Kaffet här är ofta kryddat med kardemumma och serveras med dadlar, vilket ger en unik en kaffeupplevelse och ett exceptionellt Instagram-tillfälle. Arabiskt kaffe är inget man skojar om, och ett måste när du besöker Mellanöstern.

Arabic coffee at Park Inn

Det är en trend på Park Inn att tillhandahålla en lokal upplevelse på morgonen. Det finns många sätt att utforska länder och kulturer, men det enklaste och mest utsökta sättet är att äta sig igenom dem. Lokala delikatesser och seder, och matlagning, sätts i perspektiv med färska råvaror och avslöjar en hel del om specifika regioner. Mellanösterns mat gör dig lika förälskad i områdets eldiga kultur som i dess eldiga mat.

Vill du veta mer eller har du några specifika frågor? Kontakta oss gärna på Twitter @parkinn.

Middle East Breakfast banner in Swedish

css.php