-

Den perfekta surfvågen i Norge

Klart att du skall lära dig originalet – klart att du skall lära dig att vågsurfa!

Surfing är originalet inom alla brädsporter. Snowboarding, kitesurfing, vindsurfing och skateboarding har alla sina rötter i vågsurfingen. Det kommer att ta lite tid och kraft men alla kan lära sig att ”gå på vatten”. Och tro det eller ej, men även i Norge finns den perfekta surfvågen!

Surfer i en våtdräkt på surfingvågen

Sandvesanden

I Sandve, cirka 40 minuters körning från Haugesund, finns det fina och fantastiska förhållanden för surfing och kitesurfing. Det är inte så konstigt att det blivit populärt bland surfare.

Havsbottnens topografi ser till att skapa surfvågor som bryter perfekt och på sommaren vallfärdar surfare från hela regionen för att finna den perfekta surfvågen. Den kraftiga vinden och öppna havet, gör vintern till en högsäsong för de surfare som önskar lite mer ”vind i seglet”. Välj mellan Sandvesanden, Åkrasanden, Sandhåland eller Mjølhus.

Flyg till Haugesund, ladda upp på Park Inn by Radisson Haugesund Airport Hotel och hyr en bil dagen efter för att börja din surfresa.

Windsurfing board with sail

Jæren

Norges bästa surfförhållanden finns längs stränderna i Jær. Sommar som vinter – båda säsonger är toppen för surfing. De långa sandstränderna på Jæren är som gjorda för surfing. Är du nybörjare bör du kolla in Solastranden, Hellestø, Sele, Bore och Brusand/Ogna, som länge varit populärt bland surfare. Här är det lugnt under sommarhalvåret. Är du mer rutinerad får du svårare och högre vågor om du beger dig hit under hösten eller vintern.

Boka din semesster och njut av harliga sommarpriser

css.php