-

#INNsiderguide: De sju bästa julmarknaderna du inte får missa!

Då nedräkningen till julen börjar öppnar julmarknaderna sina portar över hela Europa. Europas traditionella julmarknader ger dig det allra bästa som julen har att erbjuda. Här hittar du god mat, handgjorda julklappar och livlig underhållning. Stadstorg och slingrande gator kommer till liv med glittrande snö och doften av traditionell matlagning, och de blir till en perfekt plats att umgås med familj och vänner. Här är vår #Innsider’s Guide till Europas bästa julmarknader.

 

Dresden: Tidlöst. Med fantastisk tårta

24 November 2016 – 24 December 2016

Panoramic view over Dresden and the Striezelmarkt at dusk

Tysklands äldsta julmarknad äger rum på Dresdens historiska torg Altmarkt. Det är svårt att missa den då den har en 14 meter hög julpyramid i mitten! Stallen säljer ett stor utbud av julklappar som alla tillverkats av lokala konsthantverkare. Om du har lite mer tid att utforska finns det fler marknader som sträcker ut sig ner mot järnvägsstationen. Efter en lång dags julklappshandel och en stor portion av den berömda Christollen har du  Park Inn by Radisson Hotel Dresden på nära avstånd tvärs över floden Elbe.

 

Moskva: Jul i Kreml

18 December 2016 – Mitten av Januari 2017

Moscow. New year on Red square.

Den idylliska julmarknaden på Moskvas legendariska Röda torg har vackra och unika Kreml som bakgrund – och stadens största isrink! Marknaden är öppen till och med den 6 januari då man firar ortodox jul, och det är en perfekt plats att köpa typiska ryska souvenirer som handmålade matrjoskjadockor.  En värmande kopp gott kaffe hjälper dig att stå emot kylan. Känn dig som hemma på de färgsprakande Park Inn by Radisson Sadu, Moscow Hotel,  Park Inn by Radisson Sheremetyevo eller Park Inn by Radisson Odintsovo Moscow.

 

Riga: En baltisk skönhet

26 November 2016 – 6 Januari 2017

shutterstock_491214367_PI_Riga_600px

Rigas julmarknad hålls vid det vackra torget vid den gamla katedralen – en del av ett av UNESCOs världsarv. Marknaden är öppen fram till den ortodoxa julen och i stånden säljer man lettiskt trähantverk, baltisk bärnsten, stickat, lokal honung och glögg medan lyften fylls av jul- och folksånger som sjungs av lettiska körer. Njut av en smart vistelse vid de centrala  Park Inn by Radisson Riga Valdemara eller Park Inn by Radisson Residence Riga Barona.

 

Amsterdam: Jul på is

1 December 2016 – 22 Januari 2017 (Light Festival)

Bridges over canals in Amsterdam at night

Under Amsterdams berömda ljusfestival bjuder Museitorget på en vacker isrink och julmarknad.  Nattugglor älskar Damraks vintermarknad som är öppen dygnet runt, medan Rembrandtplein erbjuder matälskarna en särskild upplevelse. Upptäck den ubercoola De Amsterdamsche Kerstmarkt och den organiska Pure Markt i Amstelpark. Fräscht, roligt och modernt – Park Inn by Radisson Amsterdam Airport Schiphol är det perfekta valet för din smarta långhelg.

 

Stockholm: Tusen juleljus inför Lucia

19 November 2016 – 23 December 2016

Old town Stockholm at Christmas time.

En kopp värmande och kryddig glögg passar utmärkt till alla de lokala läckerheterna som rökt korv och renkött. Det finns fyra julmarknader att välja mellan i Stockholm och alla är bara en kort resa från  Park Inn by Radisson i Hammarby Sjöstad.

 

Prag: En stad fylld av magi

3 December 2016 – 4 Januari 2017

Cristmas Old Town square in Prague, Czech Republic

Det finns två fantastiska marknader att välja mellan i Prag. Václavplatsen och torget i gamla stan är de mest intressanta platserna och höjdunkterna är bland annat tjeckiska korvar, bröd och ost. Ingen resa vore fullständig utan en Trdélnik – ett bakverk med färsk deg som tvinnas runt en pinne, grillas och rullas i socker och valnötter. Besökare kan checka in på det art deco-inspirerade Park Inn Hotel Prague, bara en kort promenad från båda platserna. 

 

Köln: En Rhen-romans

18 November 2016 – 23 December 2016

Fotolia_92590376_XS_PI_Cologne_600px

Köln har sju vackra julmarknader, var och en med sin egen atmosfär och sina egna evenemang. Hitta änglar och älvor, rostade mandlar och glögg vid Kölns enastående katedral. Njut av stämningen vid Roncalliplatz. Vandra genom historiska Heinzelmännchenmarkt eller upplev sjöfartsmagin vid hamnens julmarknad. Koppla sedan av nära Rhen på  Park Inn by Radisson Cologne City West Hotel med dess mysiga och uppsluppna stämning.

css.php