-

#INNsiderguide: De sju bästa julmarknaderna du inte får missa!

Då nedräkningen till julen börjar öppnar julmarknaderna sina portar över hela Europa. Europas traditionella julmarknader ger dig det allra bästa som julen har att erbjuda. Här hittar du god mat, handgjorda julklappar och livlig underhållning. Stadstorg och slingrande gator kommer till liv med glittrande snö och doften av traditionell matlagning, och de blir till en perfekt plats att umgås med familj och vänner. Här är vår #Innsider’s Guide till Europas bästa julmarknader.

Dresden: Tidlöst. Med fantastisk tårta

Tysklands äldsta julmarknad äger rum på Dresdens historiska torg Altmarkt. Det är svårt att missa den då den har en 14 meter hög julpyramid i mitten! Stallen säljer ett stor utbud av julklappar som alla tillverkats av lokala konsthantverkare. Om du har lite mer tid att utforska finns det fler marknader som sträcker ut sig ner mot järnvägsstationen. Efter en lång dags julklappshandel och en stor portion av den berömda Christollen har du Park Inn by Radisson Hotel Dresden på nära avstånd tvärs över floden Elbe.

Dresden Christmas market

Dresden Christmas market view

Moskva: Jul i Kreml

Den idylliska julmarknaden på Moskvas legendariska Röda torg har vackra och unika Kreml som bakgrund – och stadens största isrink! Marknaden är öppen till och med den 6 januari då man firar ortodox jul, och det är en perfekt plats att köpa typiska ryska souvenirer som handmålade matrjoskjadockor.  En värmande kopp gott kaffe hjälper dig att stå emot kylan. Känn dig som hemma på de färgsprakande Park Inn by Radisson Sadu, Moscow HotelPark Inn by Radisson Sheremetyevo Airport Moscow Hotel eller Park Inn by Radisson Odintsovo Moscow.

Moscow Christmas market street

Riga: En baltisk skönhet

Rigas julmarknad hålls vid det vackra torget vid den gamla katedralen – en del av ett av UNESCOs världsarv. Marknaden är öppen fram till den ortodoxa julen och i stånden säljer man lettiskt trähantverk, baltisk bärnsten, stickat, lokal honung och glögg medan lyften fylls av jul- och folksånger som sjungs av lettiska körer. Njut av en smart vistelse vid de centrala Park Inn by Radisson Riga Valdemara eller Park Inn by Radisson Residence Riga Barona.

Riga Christmas market entrance

Amsterdam: Jul på is

Under Amsterdams berömda ljusfestival bjuder Museitorget på en vacker isrink och julmarknad.  Nattugglor älskar Damraks vintermarknad som är öppen dygnet runt, medan Rembrandtplein erbjuder matälskarna en särskild upplevelse. Upptäck den ubercoola De Amsterdamsche Kerstmarkt och den organiska Pure Markt i Amstelpark. Fräscht, roligt och modernt – Park Inn by Radisson Amsterdam Airport Schiphol är det perfekta valet för din smarta långhelg.

Amsterdam Christmas lights

Stockholm: Tusen juleljus inför Lucia

En kopp värmande och kryddig glögg passar utmärkt till alla de lokala läckerheterna som rökt korv och renkött. Det finns fyra julmarknader att välja mellan i Stockholm och alla är bara en kort resa från Park Inn by Radisson i Hammarby Sjöstad.

Stockholm Christmas market old town

Prag: En stad fylld av magi

Det finns två fantastiska marknader att välja mellan i Prag. Václavplatsen och torget i gamla stan är de mest intressanta platserna och höjdunkterna är bland annat tjeckiska korvar, bröd och ost. Ingen resa vore fullständig utan en Trdélnik – ett bakverk med färsk deg som tvinnas runt en pinne, grillas och rullas i socker och valnötter. Besökare kan checka in på det art deco-inspirerade Park Inn Hotel Prague, bara en kort promenad från båda platserna. 

Prague Christmas market view

Köln: En Rhen-romans

Köln har sju vackra julmarknader, var och en med sin egen atmosfär och sina egna evenemang. Hitta änglar och älvor, rostade mandlar och glögg vid Kölns enastående katedral. Njut av stämningen vid Roncalliplatz. Vandra genom historiska Heinzelmännchenmarkt eller upplev sjöfartsmagin vid hamnens julmarknad. Koppla sedan av nära Rhen på Park Inn by Radisson Cologne City West Hotel med dess mysiga och uppsluppna stämning.

Cologne Christmas market

css.php