-

Här är finalisterna

Efter en spännande tävling har allmänheten nu röstat fram sina favoriter i INNovation Room-tävlingen.

De två team som klarat sig till finalen efter att ha fått flest allmänna röster är Les Roches International School of Hotel Management och Cornell University.

Les Roches presenterade ett koncept de kallar för innStyle – en skönhetsstudio som erbjuder en mängd olika gör-det-själv-lösningar, produkter och skönhetsutrustning.

Cornell Universitys koncept Palette är en alternativ rumsservice som erbjuder gäster hälsosam, lokalproducerad och färdig mat dygnet runt. Ett innovativt och toppmodernt betalsystem använder sensortaggar på etiketter för att debitera gästrummen direkt.

Vi träffade båda teamen för att ta reda på hur deras upplevelse med INNvation Room varit hittills.

 

Les Roches

SDP3438-0925 2

Vad är det roligaste minnet ni har av att arbeta tillsammans?

Vi använde vårt kreativa tänkande till max för att komma på innovativa idéer som skulle kunna generera nya inkomstströmmar, men i slutändan kunde vi inte använda dem eftersom de var för galna. En dag var hela gruppen tvungen att ta en paus för att vi skrattade så mycket. Vi var tvungna att gå iväg och komma tillbaka till projektet senare. Det var så vi tillbringade lördag kväll fram till kl. 3 på morgonen!

 

Vad var det största problemet ert team ställdes inför och hur löste ni det?

Vårt största problem var att hålla koll på rösterna då de gick upp och ner hela tiden. Omröstningens sista dag föll på samma dag som vårt statistikprov, vilket var väldigt svårt.  Vi kunde inte koncentrera oss ordentligt på grund av adrenalinrushen vi fick från att övervaka våra röster!

 

Av de andra fyra koncepten som gick till den allmänna omröstningen, vilket är er  favorit?

Vi älskade Boston Universitys Rosie! Det var en jättebra idé att integrera teknikupplevelser i realtid med gästernas boendelivscykel.

 

Och slutligen, vad betyder innovation för er?

Innovation är en process där man tar fram kundens ouppfyllda behov och utformar lösningar för att uppfylla dessa behov bättre än konkurrentera. Innovation är en viktig drivkraft i affärer och det måste inte bara vara baserat på teknik, det kan även handla om att erbjuda kunden unika upplevelser.

 

 

Cornell University

SDP3438-0930 2

Vad är det roligaste minnet ni har av att arbeta tillsammans?

Att arbeta i det här teamet har gett oss massor av fantastiska och hysteriska minnen. Ett av de roligaste ögonblicken jag kommer ihåg var när vi övade på vår presentation för domarpanelen jättesent på natten i England i våra pyjamaser. Efter en lång dags hårt arbete, precis när vi trodde att vi var klara att gå och lägga oss, bestämde vi oss för att öva på presentationen några gånger till. Vi var ganska snurriga vid den tiden och skrattade åt nästan allt vi sa! Det var då vi verkligen lärde känna varandra – och varandras humor – riktigt väl!

 

Vad var det största problemet ert team ställdes inför och hur löste ni det?

Ett av de största problemen vi stötte på som team var att se till att våra koncept var genomförbara. Med kreativa tänkare i teamet var många av våra idéer så långt utanför boxen att de förmodligen skulle bli svåra att förverkliga. Men vi ville inte avfärda några idéer med en gång! För att lösa det här problemet försökte vi titta på varje koncept från en utomståendes perspektiv och ställde frågor som personer som inte kände till idén skulle kunna fråga.

 

Av de andra fyra koncepten som gick till den allmänna omröstningen, vilket är er  favorit?

Alla de andra teamens koncept är mycket spännande. De erbjuder alla något nytt för Park Inn, så det är svårt att välja ett.  Oxford Brookes koncept 5enses bygger på idén att kunden ska kunna välja hur de vill sätta färg på livet, så den idén är mycket spännande.

 

Och slutligen, vad betyder innovation för er?

Innovation är att komma på en ny och spännande idé som kan förverkligas. Det handlar om att skapa något som inte gjorts tidigare och som är till förmån för alla inblandade parter. Sann innovation fångar människor uppmärksamhet.

 

 

Panelen har nu ett svårt beslut att ta och måste välja mellan de två finalisterna enligt tävlingens urvalskriterier. De slutgiltiga vinnaren tillkännages den 19 december.

css.php