-

4 Sevärdheter Du Inte Får Missa I Malmö Och Lund

Upptäck södra Sverige och Malmö och Lund som har ett rikt utbud av historia, kultur och mångfald. Besöker du städerna för första gången? Då får du inte missa de här sevärdheterna som bjuder på både gammalt och nytt.

Malmö bjuder på mysiga kaféer, shopping och upplevelser. I Västra Hamnen ligger Park Inn by Radisson Malmö som är ett perfekt alternativ för gäster som vill uppleva staden och utforska Öresundsregionen. Västra Hamnen erbjuder trevlig shopping och bra utbud av restauranger.

PIbyRD Malmo

På promenadavstånd från hotellet ligger Malmöhus Slott och Slottsparken. Slottet är Nordens äldsta renässansslott och här kan du besöka Malmö Museer. De varierande utställningarna berättar om teknik, historia, natur och sjöfart. Du har möjlighet att gå in i en riktig ubåt och det finns levande djur att titta på i akvariet.

Malmöhus Slott_photo Werner Nystrand

© Werner Nystrand

Shoppingcentret Emporia är ett självklart val för både turister och Malmös invånare. Emporia är ett av Nordens största köpcentrum med butiker för alla smaker. Här finns en stor foodcourt att besöka när energin dalar efter timmar av shopping. Du tar dig lättast till Emporia med tåg, från Malmö Centralstation tar resan endast 6 minuter. Tänk på att köpa biljett innan du stiger på tåget!

Emporia_Fredrik_Johansson_jpg

© Fredrik Johansson

10 minuters bilresa från Malmö tar dig till Lund som är lätt att tycka om. Här finns det mesta inom bekvämt räckhåll, allt från sevärdheter och museer till caféer och restauranger. Här finns Park Inn by Radisson Lund som ligger centralt med närhet till stadens utbud och med vacker utsikt över Lund och den skånska slätten.

PIbyRD Lund 31 XGCPD

PIbyRD Lund 77 XGCPD

En favoritplats i Lund är Kulturens museum, där du kan lära dig om historia på ett intressant och kreativt sätt. Museet har olika utställningar, med allt från folkkonst till modern design. Det finns ofta en barnanpassad utställning och i år är det Pettsson och Findus. På Kulturens museum kan du besöka bönders hus och se hur adeln levde i de två kvarteren som är uppbyggda för att uppleva hur man levde förr. Gå in i husen och få en känsla av hur det var att leva där och då. Här finns dessutom ett mysigt café.

Kulturen-1_photo Viveca Ohlsson-Kulturen

© Viveca Ohlsson/Kulturen

När du besöker Lund är ett besök till Domkyrkan ett måste. Domkyrkan från 1100-talet är en av de äldsta kyrkorna i Norden och var säte för den nordiska ärkebiskopen. Det är Sveriges mest besökta kyrka med över 90 000 personer som firar gudstjänst här varje år. Lunds Domkyrka har fått tre stjärnor av Michelins turistguide Green Guide och har utsetts till en av Sveriges sju underverk av Vetenskapsradions lyssnare.

Domkyrkan_photo Kristina Strand Larsson

© Kristina Strand Larsson

 

Top image © Leif Johansson

css.php