-

Upplev skånsk storstadskänsla

Upplev Skånsk storstadskänsla

Ni vet väl om att storstäderna Malmö och Lund endast ligger 10 minuter ifrån varandra? Två skånska städer med mycket tradition, kultur och mångfald som är väl värda ett besök. Med goda kommunikationer i form av tåg eller buss tar du dig enkelt genom gula rapsfält mellan de båda städerna. Det finns även utmärkta cykelvägar för den som känner sig manad!

Välkommen till Park Inn by Radisson i Malmö!

Hos oss har du nära till både city och strand. Ta med barn och hund till oss och njut av en stad som bjuder på allt!

Park Inn Malmö

Ta del av den fantastiska utsikten mot Öresundsbron, Köpenhamn och Turning Torso under en promenad vid Sundspromenaden och Ribban – glöm inte att ta med er hund för ett besök på den härliga hundstranden! Ribban är mötesplatsen för alla malmöbor under den sköna tid vi är på väg in i nu.

HundbildLilla Torg eller Möllan; upptäck vilket som är ditt favorithäng i stan.

Lilla Torg är oavsett säsong och veckodag levande på alla sätt. Man kan antingen upptäcka de historiska miljöerna med medeltida hus i korsvirkesstil eller besöka något av alla nöjesställen som är samlade runt torget.

Möllevångstorget, eller Möllan som torget med omgivningar kallas lokalt, är den plats i Malmö som det tydligast visar hur mångkulturellt Malmö är. Det färgstarka torget har en livlig torghandel och restauranger som serverar spännande rätter från hela världen.

Malmöhus Slott-Malmö Museer; Här finns något för hela familjen! Det visas utställningar om historia, teknik, sjöfart och natur. Ta chansen att besöka en riktig ubåt eller spana in fiskarna och ormarna i det nyöppnade akvariet. Perfekt för en regnig dag eller om solen bränner för starkt. Upp till 19 år gratis inträde därefter 40:- per person.

Park Inn by Radisson Malmö med sitt läge i Västra Hamnen, bara ett par 100 meter från Sundspromenaden är en perfekt utgångspunkt för att upptäcka Malmö.MMAPD-16 Hotel Lobby

Välkommen till cykelstaden Lund!

Cyklar Park Inn Lund

Som övernattande gäst på Park Inn by Radisson Lund har du möjlighet att låna cyklar för att utforska denna cykelvänliga stad. Köp med dig en välfylld pick nick-korg med filt och karta över Lund på hotellet och ge dig ut för att upptäcka vad denna vackra stad har att erbjuda.PIbyRD Lund 31 XGCPD(mindre)

Lunds Botaniska Trädgård

Gör ditt första stopp i Lunds Botaniska Trädgård. Njut av 8 hektar av frodig grönska och insup de ljuvliga dofterna, trädgården innehar hela 7000 arter. Missa inte trädgårdens växthus med en variation av klimat och växter från alla världens hörn. Efter att du strosat runt och upptäckt allt vad parken har att erbjuda så bred ut din filt på en solig plats och ta ert första fikastopp.

Lunds Domkyrka

Nästa stopp på cykelturen blir en av Sveriges främsta sevärdheter, nämligen Lunds Domkyrka. Kyrkan grundades 1145 och besöks årligen av ca 700 000 nyfikna besökare. Vi vill tipsa om Domkyrkans Astronomiska ur, Horologium Mirabile Lundense från ca 1424. När uret spelar In dulci jubilo träder de tre vise männen fram och hyllar Jesusbarnet i Marias famn. Efter besöket i den svala kyrkan så slår er gärna ner på en av de soliga bänkarna utanför och njut av något svalkande att dricka och spana på det härliga folkvimlet mitt i city.Lunds DomkyrkaHögevallsbadet

Sista stoppet på cykelturen bjuder på äventyrlig svalka. Upplev härliga pirr i magen i den 213 meter långa vattenrutschbanan i ett av Skånes modernaste och största badhus. Äventyrsbadet har något att erbjuda för alla åldrar, allt ifrån lek och plask i djungelbadet till avkoppling i bubbelpoolen. Simma gärna ut till utomhusbassängen och njut i solstolarna. Passa på att köpa armband som ger köföreträde, handdukar och hygienartiklar i receptionen på hotellet innan ni ger er av.

Efter er dag på cykel så slår er ner på vår avkopplande uteservering med eftermiddagssol och fundera på vad ni är sugna på till middag. I vår mysiga restaurang och bar serveras allt ifrån svalkande drinkar till klassiska rätter lagade med lokala råvaror. Missa inte hotellets boulbana som är placerad i anslutning till uteserveringen.

Varmt välkomna till Park Inn by Radisson! Vi önskar er en härlig sommar i Malmö & Lund regionen.Uteservering Park Inn Lund

css.php