-

Moderna svenska smaker i Malmö och Stockholm

I Malmö och Stockholm finns flera fantastiska restauranger som bjuder på modern och spännande matlagning med rötterna i svensk tradition. Gemensamt för dem är att kockarna värnar om lokalt och ekologiskt producerade råvaror av högsta kvalitet.

Nedan följer några tips på restauranger att utforska i Malmö och Stockholm. De är ett axplock av alla de som strävar efter att ge sina gäster en fantastisk matupplevelse. Ibland behöver du inte ens lämna hotellet för att hitta ett guldkorn!

Malmö

Sture

Sture var en av de första moderna köttrestaurangerna i Sverige. Här lagar man mat med hela djuret och är noga med var köttet kommer från och hur djuret har skötts. Restaurangbesökare nuförtiden är medvetna och på Sture kan besökarna äta med gott samvete.

Lokalen är elegant med välstrukna servetter, propra träpaneler på väggarna och ett otroligt vackert glastak fler meter upp. Trots den exklusiva miljön är priserna inte särskilt höga.

 

Moccasin Vin & Kaerlighet

Restaurangen kan beskrivas som “pigg husmanskost” och är en av stadens mest populäraste krogar. Gästerna möts av en gemytligt L-formad lokal med fri utsikt över gäster och in i köket, ibland spelar någon skivor bakom baren. Varje dag serveras, utöver fylliga räkmackor och annat kallt, tre rätter. Oftast en kötträtt, en fiskrätt och en vegetarisk rätt.

Restaurangen samarbetar med lokala småproducenter vilket ger en levande meny och som en bonus hjälper du till att hålla det sydsvenska landskapet levande.

 

Bloom in the park

Om du vill bli överraskad så är Bloom in the Park något för dig. Här bjuds på ett äventyrligt och modernt kök där maten är huvudsaken. Överraskningen består i att gästerna inte får reda på menyn i förväg. Inte ens om du ber om den.

Det är föst när du har ätit klart som rätterna presenteras och de perfekt matchade vinerna avslöjas. Det tillför en spänning och i bästa fall oväntade smaksensationer!

 

Trivsam hotellrestaurang

Park Inn by Radisson Malmös restaurang RBG Bar & Grill serverar vällagade och välkomponerade rätter till förmånliga priser. Här kan du avnjuta en av de berömda hamburgarna eller en trevlig trerätters meny. Slå dig ner i en fräsch och modern miljö och njut av den trevliga atmosfären tillsammans med vänner på bekvämt avstånd till hotellrummet.

Stockholm

Diver scallops, kale flowers and pork fat at Gastrologik

© Gastrologik

Gastrologik

Gastrologik finns ingen meny, här förväntas gästen äta det köket vill laga. Och de lyckas ge en häftig matupplevelse.

Gastrologik är en modern restaurang med nynordiskt kök. De säger själva att de står för framtidens matlagning, ett nynordiskt kök med inspiration från hela världen. Namnet anspelar på att det är logiskt att välja närproducerad och ekologisk mat. Menyn skiftar ständigt och varje måltid är unik. Boka i tid om du vill ta del av den gastronomiska upplevelsen.

 

Stallmästaregården

En trevlig söndagsutflykt är att äta brunch i kungliga Hagaparken i Solna. På söndagar dukas en härlig brunch upp till ett överkomligt pris. Brunchen är en förstärkt version av frukostbuffen inklusive dagens soppa.

Själva gården har anor tillbaka till 1600-talet och idag är Stallmästaregården en välkänd restaurang. 1950 övertog Tore Wretman Stallmästaregården och 1988 tog Alessandro Catenacci (också ägare till Operakällaren) över.

Efter brunchen rekommenderas en promenad i den vackra Hagaparken. Här ligger bland annat Haga slott där kronprinsessparet bor tillsammans med sina barn.

 

Matupplevelser på hotellet

RBG_Bar and Grill

Glöm inte bort matupplevelsen på ditt Park Inn by Radisson-hotell. Här serveras mat, tilltugg och dryck i en avkopplande atmosfär.

Det restaurangkonceptet RBG Bar & Grill på Park Inn by Radisson i Hammarby Sjöstad har ett fantastiskt bra urval soppor, lokala specialiteter, sallader eller specialiteter från grillen. Missa inte den lyxiga gourmetburgaren och sortimentet av lokalt producerade öl.

Flamingo och Aperitivo på Park Inn by Radisson i Solna erbjuder två utmärkta restauranger. Här samlas hotellgäster och Stockholmsbor för en avslappnad och trevlig måltid eller ett skönt barhäng. Aperitivo erbjuder krispiga sallader, väldoftande kaffe, grillade smörgåsar, charkuterier och ostar och många goda viner på glas.

Restaurangen Aperitivo på Park Inn Uppsala har en avslappnad atmosfär och kreativ bistromeny som är väl värd ett besök. Lobbybaren är idealisk plats för att njuta av en god drink, kaffe eller en kall öl. Kom och koppla av med vänner, koppla upp dig med fritt Wi-Fi eller spela dina favoritskivor på vinylspelaren. Här kan du känna dig som hemma!

 

Översta bilden © Gastrologik

css.php