-

Aktiv semester i Malmö och Stockholm

Malmö och Stockholm med omnejd är perfekta för dig som vill ha äventyr och naturupplevelser.

Prova segling och kajakpaddling i Stockholms skärgård, löpning på natursköna stigar i Skåne eller kitesurfing i Lommabukten. Det finns mycket att upptäcka och göra om du vill ha en aktiv semester.

Löpning i Skåne

Snöra på dig löparskorna och möt våren på Skånes vackra stigar. Vill du löpa på egen hand är Skåneleden ett bra system av leder som sträcker sig över hela Skåne. Totalt är det ungefär 100 mil orangemärkt vandringsled. Leden går i etapper genom bokskogar, längs kusten och på landsväg. Skåneleden finns numera även på Google maps där man kan se de olika etapperna.

Kitesurfing utanför Malmö

Vill du testa en ny spännande sport? Kitesurfing är den perfekta kombinationen av action och naturupplevelse. I södra Sverige finns idealiska förutsättningar för surfing. Avsaknaden av skärgårdsöar gör att vinden och vågorna ostörda når ända in på de grunda vattnen.

Kiten eller draken är en skärm som med hjälp av vinden ger dig kraft att hoppa flera meter upp i luften och komma upp i hastigheter på över 50 km/h. Kitesurfing är en relativt ny och starkt växande sport.

Habo Ljung kite beach i Lommabukten strax norr om Malmö anses vara en av de absolut bästa kiteplatserna i Sverige. Havet är långgrunt, vinden ofta västlig och det finns bra ytor att rigga din utrustning på. Här finns möjlighet för både uthyrning och kurser för såväl nybörjare som experter.

Övernatta på Park Inn by Radisson Malmö. I hotellets fitnessrum har du kanske stadens bästa utsikt från löpbanden, då du ser ut över Öresundsbron och skymtar Köpenhamn vid horisonten!

Segling i Stockholm

Sailing on Stockholm Archipelago Sweden

Stockholm erbjuder många möjligheter att uppleva staden på ett aktivt sätt, med allt från cykelsightseeing, segling eller kajakturer.

Stockholms skärgård har över 24 000 öar, holmar och skär. Delar av skärgården är dessutom nationalpark och världsarv. Ett populärt sätt att utforska den vackra skärgården är med segelbåt. Det krävs inga förkunskaper. Det finns goda möjligheter att hyra plats på en båt med en erfaren kapten. Du och den övriga besättningen får prova på att styra båten, trimma seglen och delta aktivt i seglingen. Ankra i en vacker vik, bada och ät lunch i idyllen. I slutändan är det vinden som avgör hur långt ni tar er innan det är dags att vända hemåt igen.

Varför inte ta en av skärgårdsbåtarna ut till Vaxholm och starta segelturen där.

Kajakpaddling mitt i Stockholm

Om du vill uppleva Stockholm från ett annorlunda perspektiv kan du hyra en kajak eller kanot och paddla mellan öarna och stadsdelarna. Se Stadshuset, Kungsholmen och Gamla stan samt många andra sevärdheter från det glittrande vattnet.

Det finns flera uthyrare av kanoter och kajaker av hög kvalitet. Att tyst glida fram på vattnet mitt i staden under de långa och ljusa sommarkvällarna är en oförglömlig upplevelse.

Bo med närhet till all action på Park Inn by Radisson Solna eller Park Inn by Radisson Stockholm Hammarby Sjöstad.

Top image © Gelia/Shutterstock.com

css.php