-

World Cup till Hammarby Sjöstad

Mina damer och herrar, äntligen är det dags för årets vinterevenemang som många tålmodigt har väntat på. Den 23:e februari 2016 avgörs World Cup i parallellslalom mitt i centrala Stockholm. Upplev en fartfylld tävling du sent kommer att glömma.

 

Världscup-tävling till Hammarbybacken

Den Alpina Världscupen i parallellslalom hålls av det internationella Skidförbundet (FIS) och har under tidigare år ägt rum i storstäder som München och Moskva. I februari kommer den alpina världscupen för första gången i historien till Hammarbybacken.

Världscupen i parallellslalom utgörs av 32 världseliter, lika många män som kvinnor. Bland de tävlande är den svenske alpinåkaren Mattias Hargin. Tävlingen startar den 23e februari klockan 17, och redan klockan 15 har besökare möjlighet att komma i stämning inför årets vintertävling. Det kommer nämligen att finnas mat och dryck till försäljning, samt underhållning på plats. Med andra ord kommer evenemanget att bli vinterns mest minnesvärda sportevent, full av förväntansfulla åskådare och tävlingsdeltagare.

Mattias Hargin, tävlande i Alpina världscupen 2016

Stockholms enda centrala skidbacke

Hammarbybacken är en de mest unika av de sex skidorter i Norden med samma ägare, SkiStar AB. Skidbackens centrala placering i Stockholm gör den till det perfekta utflyktsmålet bland såväl stockholmsbor som boende i kringliggande orter. Åkare kan glädja sig åt skidbackens många nedfarter, varav en av dem är över 750 meter lång. Backens läge i Hammarby Sjöstad ger åkare en unik skidåkning, omgivande av stadsmiljö.

Att ta sig till Hammarbybacken är enkelt via T-bana, buss eller tvärbana. Åker du med tunnelbana är slutdestinationen Hammarbyhöjden, och om du reser med buss sker avstigning vid Sickla Kaj eller Sickla Udde. Resenärer med bil har möjligheten till att parkera sitt fordon vid Tele2 Arena och sedan ta tvärbanan till Sickla Kaj.

Besökare på den Alpina Världscupen som vill förlänga sin vistelse i Stockholm, eller vill spendera en skidhelg i storstaden kan med fördel bo hos Park Inn by Radisson Stockholm Hammarby Sjöstad Hotel, beläget precis invid skidbacken. Boende på hotellet som önskar åka skidor har fina förmåner med rabatterade priser på bland annat hyra av skidutrustning. Upplev unik skidåkning mitt i centrala Stockholm!

Hammarbybacken

css.php