-

En upplevelse i Uppsala – den perfekta julklappen

Många av oss har någon gång upplevt hetsjakten kring att handla julklappar till våra nära och kära. Många gånger kan det kännas svårt att hitta den rätta julklappen och inte allt för sällan handlar man julklapparna i sista sekund. Julen är en tid att minnas samt ett gyllene tillfälle att umgås med sina nära, så varför inte ge bort något minnesvärt till dem du tycker om? Uppsala stad är trots sin mindre storlek känt för sitt rika kulturliv. Vad passar inte bättre än en oförglömlig och händelserik upplevelse i julklapp? Nedan finner du flera olika julklappsalternativ som passar hela familjen.

Storslagna framträdanden till Mamma

Ge din mamma en julklapp fylld av glitter och glamour. Den 26 februari kan hon se showen Alcazars – Disco Defenders där medlemmar från musikgruppen Alcazar levererar discohits med stadiga rytmer. Föreställningen kommer att leverera hits från dåtid till nutid med bland annat några av världens mest igenkända discolåtar. Föreställningen har tidigare spelats för utsålda hus i Göteborg och Stockholm där den också har fått stående ovationer från både publik och press. Vill du ha ett smakprov på showens innehåll? Då kan du via Spotify lyssna på Alcazars senaste album Disco Defenders.

musikshow uppsala

© Mats Bäcker

Om din mamma är av en lugnare karaktär då kan du istället ge henne chansen att se Nana Mouskouri – Happy Birthday Tour den 26 februari. Under sin fantastiska karriär har Nana bland annat sjungit med stjärnor som Elvis Presley, Julio Iglesias och Pavarotti. Att få möjligheten att se, höra och uppleva Nana Mouskouri på scen är en alldeles unik händelse.

Fräck Humor till Pappa

De allra flesta känner till termer som ”pappaskämt” eller ”pappahumor”. Nu kan du ta tillfället i akt och ge din pappa möjligheten att uppdatera sina gamla repertoarer. Den 22 april får Sverige besök av ingen mindre än John Cleese och showen ”Last time to see me before I die”. John Cleese behöver ingen närmare presentation men han är förmodligen allra mest känd som en av medlemmarna i komedigruppen Monty Phyton och som en av gudfäderna till den moderna komedin. Det här är förmodligen sista chansen att se honom på scenen, så ta tillfället i akt och ge din pappa ett paket fyllt av humor!

julklapp till pappa

Har du en pappa som gillar att dra fräcka skämt? Då är Jimmy Carr – Funny Business en föreställning han definitivt inte kommer att glömma. Den engelska stå-upp komikern Jimmy Carr har erhållit kultstatus i England samt USA och den 11 mars besöker han Sverige med sin nya show. Jimmy är bland annat känd för sitt omisskännliga skratt, sin mörka humor och att med uttryckslös min leverera det ena skämtet spetsigare än det andra.

Svensk Stand-up till Bror

Överraska din bror med ett paket som innehåller svensk humor när den är som allra bäst. Kristoffer Appelqvist ger sig nu ut på sin tredje Sverigeturné med showen Kristoffer Appelquist är död där han den 20 april besöker Uppsala Konsert och Kongress.

I denna stand-up föreställning ger han sig på det nattsvarta ämnet döden. Döden i allmänhet och sin egen död i synnerhet. Här vrider och vänder han på både djupa och flyktiga funderingar. Kristoffer Appelqvist fortsätter att ifrågasätta det som många av oss ser som självklarheter och visar ännu en gång prov på sin osvikliga förmåga att hitta det absurda i allt från banaliteter till allvarliga frågeställningar.

Musikupplevelse till Syster

Ge din syster en julklapp med vackra toner och ömma texter. Under våren får Uppsala besök av två utav Sveriges största Singer/Songwriter artister. Först ut på scenen den 13 mars är den kritikerrosade och internationellt välkända artisten Anna Ternheim som på våren ger sig ut på en omfattande turné för sitt nya album. Den 10 april bjuds det återigen på vacker och inspirerande musik då Melissa Horn gör en vårturné för sitt kommande album ”Jag går nu”. Melissa är bland annat känd för sin vackra sång, sina ömma texter och sättet hon berör sina lyssnare på.

Är du osäker på vilken av konserterna som passar din syster? Då kan du lyssna på artisterna och deras senaste musiksläpp på Spotify:

Anna Ternheim – For the Young

Melissa Horn – Det går nu

En Snövit Jul till Barnen

Ge barnen en storslagen julklapp! Nu är producenterna bakom publiksuccén ”Trollkarlen från OZ” tillbaka med familjemusikalen Snövit – The Musical. Söndagen den 31 januari kan du låta barnen uppslukas av Bröderna Grimms klassiska saga. Följ med till sagornas värld och till slottet där den elaka drottningen regerar. I sagan om Snövit tvingar drottningen den oskyldiga Snövit ut i det okända som till slut hamnar i dvärgarnas hus. De sju dvärgarnas möte med Snövit blir minst sagt en omtumlande och annorlunda upplevelse.

I rollerna finner du bland annat, Yohio, Nanne Grönvall, Ellen Bergström, Anders Bertilsson, Niclas Wahlgren och Kalle Rydberg med flera.

snövit

© mayawizard101

När magen kurrar

Förgyll din upplevelse ytterligare med en god måltid på restaurangen Aperitivo, belägen inne i hotellet Park Inn by Radisson Uppsala. På menyn finns bland annat vegetariska rätter, fisk- och köttanrättningar, samt lättare måltider. Om du är ett fan av italienska smaker bör du inte missa restaurangens buffé, som serveras varje fredag mellan klockan 17 – 22. Vad sägs om godsaker som charkuterier, olika sorters ostar, pasta och pizzor? Gäster som önskar kombinera mat och livemusik har möjlighet att uppleva detta den sista fredagen i varje månad.

park inn by radisson malmo buffet

Som du ser är våren fullspäckad av underhållande föreställningar, allt från musikalteatrar till stand-up. Vill du läsa mer om de föreslagna eventen eller hösten och vårens spännande utbud, då finner du ytterligare information hos kulturcentret Uppsala Konsert och Kongress. Letar du efter boende i samband med din julklapps-upplevelse? Då finner du Park Inn By Radisson Uppsala Hotell alldeles intill Kongresshallen och nära Centralstationen. Hotellet ligger i närhet till de flesta sevärdheter och utgör den perfekta basen inför ett besök i Uppsala City.

css.php