-

Din guide till Malmös scenupplevelser

I Malmö är julstämningen i full gång. Det är fullt med fina ljusinstallationer längs gatorna och byggnaderna är vackert upplysta. November och december är månader fulla av händelserika företagsevent samt privata evenemang. Dessutom är julperioden en tid för extra roliga upplevelser och storslagna shower. Här får du tips på julens mest glittrande julshower, musikuppträdanden och humoristiska föreställningar i Malmö.

 

Humoristiska föreställningar

Från pjäs till en uppdaterad version, succén Charleys tant kommer nu i en ny framställning full av glädjande dans, sång, och musik. Tillställningen hålls på Galateatern, mellan den 6 – 28 november. Se Clas Malmberg i kvinnokläder tillsammans med andra scenartister som den folkkära Jan Malmsjö och Marianne Mörck. Publiken kan förvänta sig en minnesvärd skrattfest full av galna upptåg.

Är du ett fan av den svenska filmklassikern Sällskapsresan bör du besöka Nöjesteatern för att se musikalen. Föreställningen äger rum mellan 6 – 24 december och bjuder publiken på skojfriska inslag, samt kabarénummer med svängiga rock- och poplåtar.

 

Fantastisk julmusik

Upplev årets mest sprudlande händelse i kombination av mat, upptempo musik och dans. Årets Julgala erbjuder en underhållning av hög klass med stora artister som bland annat årets Eurovision-hjälte Måns Zelmerlöw, Miss Li, samt hiphop-artisterna Petter och Timbuktu. Dessutom kommer komikern David Helenius att stå på scen för att underhålla publiken i rollen som konferencier. Showen äger rum i Malmö Arena mellan den 3 – 5 december.

Underhållning i Malmö

Är du mer intresserad av traditionell julmusik har du möjlighet att uppleva Malmö Brandkårs Julgala på arenan den 19 december. På scen ser du en underhållningsorkester på 40 musiker, inklusive musikstjärnor som Åsa Fång, Fredrik Lycke samt Helen Sjöholm. Missa heller inte en julkonsert med Gospel Company på Betaniakyrkan den 5 – 6 december. Under evenemanget spelas traditionella jullåtar och specialskriven musik, i kombination med modern gospel.

 

En förtrollande början på 2016

Förutom julens glittrande underhållning med humor, väntas häpnadsväckande shower i början på år 2016 i Malmö Arena.

Januarimånad kommer att vara årets största höjdpunkt för alla trogna Disney-fans. Oavsett om du är ett fan från den tid då Den lilla Sjöjungfrun introducerades i svensk TV, eller ett nutida Frost-fan, är Disney On Ice en häpnadsväckande show för hela familjen. Skådespelare och showartister gestaltar Disneys allra mest kända karaktärer – gamla som nya. Upplev fantasivärldar på is och låt dig förtrollas av vacker skridskoåkning. Föreställningen tar plats i Malmö Arena mellan den 14 – 17 januari.

Malmö Arena - Disney

En annan show som tidigare har fått publik över hela Europa att häpna är Apassionata. Mellan 23-24 april kommer en ny föreställning till Malmö Arena. Upplev hästakrobatik, humor, dans, samt en fantasivärld full av magiska ögonblick. Tillsammans med storslaget musikackompanjemang är föreställningen en familjeunderhållning utöver det vanliga.

 

Det råder ingen brist på roliga evenemang i Malmö den närmaste tiden. Staden erbjuder scenupplevelse för alla smaker, oavsett du föredrar glittriga scener, skrattretande föreställningar, eller förtrollande världar av magi. Om du ska besöka Malmö för att gå på evenemang och vill passa på att uppleva staden, finner du ett bekvämt boende hos Park Inn by Radisson Malmö. Hotellet är beläget i västra Hamnen, nära till de stora attraktionerna Turning Torso och World Trade Center.

css.php