-

Evenemang på Uppsala Konsert & Kongress

Uppsala kan många gånger uppfattas som en idyllisk småstad där avslappnad atmosfär råder. Trots detta är staden livlig där små och större evenemang är en stark attraktionskraft. Nyligen har stora artister som talangvinnaren Zara Larsson och Seinabo Sey haft konserter på Uppsala Konsert och Kongress.

Höstens musikuppträdanden och shower skiftar fokus från kommersiell musik mot mer familjevänliga toner, samt shower med humoristiska inslag. Läs mer om kommande event på Uppsala Konsert och kongress som du inte vill missa.

Höstens musikuppträdanden

Jazz på svenskaUppsalas Internationella Gitarrfestival sker mellan 7-11 oktober. Hit kommer världskända musiker för att engagera publiken med sina röster, fingerfärdighet och taktkänsla. Lyssna på musiker som framför låtar från bland annat folkkära Monica Zetterlund. Du kanske känner igen den kända sångtexten ”sakta vi gå genom stan”?

Nashville Country Night uppträder den 30 oktober. Lyssna till låtar från kända countrymusiker genom tiderna. Gillar du musik från Elvis, Johnny Cash och Dolly Parton är den här konserten som gjord för dig.

Humor och skratt på UKK

BP 3 - SE . Man in Pink suit

© Creative Commons Fotokälla: Karin Törnblom

Succéshowen Ägd – Vad kostar ett rikare liv? fortsätter att roa publiken. Har du missat föreställningen med Schyffert och Lindström har du nu chansen att se den humorladdade underhållningen mellan 16-17 oktober.

Komikern Jesper Rönndahl, också känd som TV- och radioprofil uppträder med Bildbevis den 30 oktober. Stand-up nöjet är en unik 85 minuter lång föreställning som stöds av komikerns egna bilder.

Mia Skäringer är tillbaka med en ny förställning, Avig Maria den 29 november. Under cirka 2 timmar förväntas sång, självförlöjligande och humoristisk återkoppling av hennes syn på vårt samhälle. Vi kan inte annat än att älska Mia!

Storslagna julshower

Närmare julen väntar fyra julshower med kända artister som kommer att få dig i julstämning.

  • Christmas Night den 25 november. Kvällen erbjuder publiken en julkonsert med starka röster som Magnus Carlsson, Sonja Aldén, Shirley Clamp. Tillsammans bildar de tre starka rösterna den perfekta trion inom Sveriges musikhållning.
  • Julkonsert med Tommy Körberg den 2 december. Artisten med den djupa rösten kommer tillsammans med sitt band att bland annat framföra låtar ur Körbergs egen samling men även gamla julklassiker.
  • Sinatra 100 år den 10 december. En stor satsning och en hyllning till Frank Sinatra där man har tagit fram de bästa artisterna för just eventet. Tillsammans med kända sångröster som Andreas Weise och Christer Sjögren kommer föreställningen att bli en av Uppsalas bästa.
  • Be Bop A Luba – Classic Christmas den 13 december. Tänk Grease och rockabilly och raggare… det 11-mannabandet kommer att ta dig på en nostalgitripp till 50- och 60-talet. Sväng loss till kända låtar men också härliga julklassiker.

Spännande uppsättningar 2016

Park Inn by Radisson Uppsala Hotell vill även tipsa om nästa års klassiker som är värda att gå på. Upplev sagovärlden där kärlek och kampen mellan gott och ont aldrig tar slut.

  • Svansjön den 14 januari. En spännande och ryslig sagoklassiker som får publiken att sitta spänt i sina stolar. Baletten spelas av den ryska Nationalbaletten från Moskva. Upplev tåspetsdans när den är som bäst.
  • Snövit- The musical den 10 januari. Under den här föreställningen ser du en härlig blandning av svenska artister med framträdanden inom bland annat jazz- och rockmusik. Se Nanne Grönvall som den elaka häxan, Ellen Bergström som den oskuldsfulla Snövit och Yohio som den bildsköne prinsen. Showen är en riktig familjeunderhållning.

Massvis av roliga evenemang väntar oss under hösten och det kommande året. Vare sig du föredrar musikuppträdanden, skrattretande humorshower, musikaler eller dansuppträdanden har Uppsala Konsert och Kongress något som passa alla. Se till att säkra din plats i god tid.

css.php