-

Emporia Malmö – inte som andra köpvaruhus

Mittemot Malmö Arena och Hyllie tågstation står glasbyggnaden som vunnit designpriser. Det gigantiska guldblocket påminner lite grann om köpvaruhus som kan upplevas i världens storstäder. Nordens största köpvaruhus hittills ger dig en shoppingupplevelse utöver det vanliga. Varsågoda, här följer Park Inn by Radisson Malmös guide till Emporia.

Stort shoppingutbud på Emporia

Emporia shopping i Malmö

©Common Creatives Foto: Hans Wretling

Fyra våningar med ytor som rymmer runt 200 butiker samt restauranger gör shoppingcentret Emporia till ett shoppingparadis. Handla dansk inredning på Illum Bolighus eller införskaffa snygga löpartights från Stadium eller Intersport. Män hittar den klassiska ullrocken från Oscar Jacobson eller lättstrukna jobbskjortor från Eton. Skjortor med extra långa armar hittar du från Stenströms. Internationella modekedjor som Zara och Mango tillfredsställer behovet hos de flesta fashionistas. Här hittar du även skönhetsjättarna Sephora och Victoria Secret som lockar tjejer och kvinnor med sina skönhetsprodukter och doftsprayer.

På jakt efter skor? Då hittar du läderklassiker på Rizzo eller sköna sneakers från Foot Locker. Smycken och accessoarer hittar du bland annat på Smycka. Kanske ska du köpa fler Pandora-berlocker till systerns armband? Eller göra den där synundersökningen du länge skjutit fram?

Mat och dryck när du blir hungrig

För snabb påfyllning av energi tar du en spicy tuna och power shake på Joe & The Juice. Hamburgare äter man på Seven Sins Burger där det finns bra alternativ för de som inte äter nötkött. Husmanskost äter du på Långkok och ekologisk mat hittar du på Mami Green. Önskar du mer sting i maten finns asiatiska rätter på Hatoba Sushi eller The Thai Pad. Orientalisk mat avnjuts på Sultan Palace och Mediterranean BBQ där lammfärsbiffar är ett måste.

Avkoppling när du behöver

Emporia shopping Malmö

©Common Creatives

Inne på Emporia hittar du många områden för vila. Varuhusets mittendel består av slingrande gröna växter som bidrar till en avslappnande atmosfär. Annat att göra för kropp och själ hittar du på skönhetssalonger eller gym. Varför inte avsluta din shoppingrunda med ett frisörbesök? Eller kanske starta din morgon med ett pass? Nordic Wellness erbjuder utrymme för cross-fit träning, gymavdelning och funktionell träning. Under sommarmånaderna anordnas motionsklasser ute på takparken som alla har möjlighet att delta i.

Oavsett du vill bygga upp en ny basgarderob eller handla trendplagg finner du det du söker bland varuhusets alla butiker. Valmöjligheterna är flera när hungern infinner sig, och för den som gillar att storhandla finns ICA och Willy till hands. Det finns flera sätt att spendera din egen tid, vare sig du vill bli omhändertagen hos frisören eller pyssla om dig själv genom ett gymbesök. Emporia Malmö är ett varuhus som skiljer sig från andra köpvaruhus – här får du en upplevelse utöver det vanliga.

Toppbild: © Common Creatives Foto: Hans Wretling

css.php