-

Vackra Bukarest

Bukarest ligger på Europas sydöstra udde och dess skönhet är väldokumenterad. Många kallar staden för Lilla Paris tack vare dess enastående och eleganta arkitektur.  Men den rumänska huvudstaden handlar inte bara om imponerande gamla byggnader, här finns mycket mer att sätta tänderna i för våra #innsiders …

Party on …

Även om den fantastiska arkitekturen är största anledningen till ett besök bör man inte missa nattlivet. De specialiserade festprissarna Party ON är Bukarests ledande företag när det gäller legendariska utekvällar. Oavsett vad din musiksmak eller budget är så ställer de upp med värdar som kan Bukarest utan och innan och som tar dig till barer som passar just dig.  Det finns ingenting som slår lokalkunskap, så om du förlitar dig på dem får du förmodligen en kväll du aldrig kommer ihåg!

Konst

Om nattsudd inte är din grej och du vill se på konst så är The Zambaccian Museum väl värt ett besök. Detta var tidigare konstsamlaren Krikor H. Zambaccians hem och museet innehåller fantastisk konst av välkända rumänska konstnärer som ger #innsiders en inblick i Bukarest konstkultur. Förutom lokala och nationella konstverk finns här även målningar av några av de stora mästarna som Picasso, Cezanne och Matisse. En fest för sinnena …

Shoppa loss …

I Bukarest centrum finns allt. Om du är ute efter att fynda tar du dig till AFI Palace Cotrocenidär det finns en enorm mängd olika butiker, inklusive större modeaffärer och lokala produkter. Underhållningen utgörs inte bara av en bio, utan även av en berg-och-dalbana och skridskobana. Det finns till och med ett kasino för de #innsiders som känner att de har extra mycket tur med sig i bagaget! Om du reser med barn är AFI Palace Cotroceniett det perfekta stället att hålla dem sysselsatta och nöjda.

 

Traditioner

Om planen är att lära känna rumänska traditioner och kulturer är Museum of the Romanian Peasant ett självklart stopp. Det utnämndes till European Museum of the Year 1996, och det bevarar och visar upp nästan 90 000 traditionella, kulturella artefakter, särskilt från de rumäner som var mycket fattiga.  En vandring genom deras lokaler ger #innsiders en skymt av rumänskt liv genom historien.

Arcul de Triumf

För att verkligen upptäcka Bukarests skönhet måste en #innsider ta en promenad längs stadens många trädkantade boulevarder. En vandringstur längs Bulevardul Maresal Constantin Prezan som avslutas vid Arcul de Triumpf ger dig en god känsla för staden. Den 27 meter höga Arcul de Triumpf är förunderligt lik Paris Arc de-Triomphe, och invigdes 1936 för att fira minnet av den rumänska frigörelsen 1878. Det är en av Bukarests höjdpunkter och värd ett besök under din resa till Lilla Paris.

Bo hos oss

Om du besöker Bukarest, varför inte boka rum på  Park Inn by Radisson Bucharest? Hotellet ligger i stadskärnan, inom promenadavstånd till Ateneul Român och Gamla stan, och har 296 rum, pool, fitness- och gymfaciliteter, mötesrum och en restaurang. Ett fantastiskt hotell för #innsider som vill utforska Bukarest.

 

 

css.php