-

#AddingColorToLives: Park Inn låter bortglömda ungdomar göra sig hörda

Park Inn by Radisson lanserar konstprojekt tillsammans med Youth at Risk. Så snart vi nämner ordet “färg” är det lätt att tro att vi pratar om vår egen logga.

Park Inn by Radisson® har, tillsammans med välgörenhetsorganisationen Youth at Risk och den välkände muralmålaren, gatukonstnären och läraren Joel Bergner, nöjet att meddela att vi nu sätter igång med projektet Adding Color to lives.

2

 

Adding Color to Lives är ett socialt konstprojekt där vi ger missnöjda och utsatta ungdomar från lokala samhällen chansen att tillsammans designa och skapa en kollektion med enorma offentliga muralmålningar för att hylla det positiva bland den missnöjda ungdomen.

Adding Color to Lives kommer att äga rum på fyra platser. Projektet börjar i Malmö och fortsätter till London, Bryssel, Köln och Kapstaden.

3

Under hela september kommer Joel att leda workshops med ungdomar och samhällen där de tillsammans utforskar de sociala problem som är viktiga för dem. Som avslutning designar och målar de stora offentliga väggar.

4

Målet är enkelt, att ge dem som vanligtvis inte hörs en röst – gatubarn, de marginaliserade; de kanske är flyktingar eller kommer från slumområden.  Genom offentlig konst vill vi ge en plattform till dem som sällan får komma till tals i samhället. Vi vill hjälpa dem att uttrycka och kommunicera sina hopp, drömmar, åsikter och känslor till omvärlden.

5

Genom att arbeta med en banbrytande välgörenhetsorganisation som Youth at Risk kan Park Inn by Radisson vidareutveckla sitt stöd för World Childhood Foundation och bidra till att förbättra livet för missgynnade barn över hela världen. Dessutom kommer Park Inn by Radisson-hotell över hela världen att delta aktivt i att samla in pengar och handleda lokala ungdomsgrupper för att sätta “färg” på deras tillvaro.

Joel Bergner

Du kan hitta Joel Bergners gatumålningar över hela världen – från USA till Brasilien, Kuba, Kenya, Polen, Mexiko, Moçambique, El Salvador, Kap Verde och i Mellanöstern där han hjälpte till med projekt i ett syriskt flyktingläger i Jordanien och med israeliska och palestinska ungdomar i Jerusalem. I Joels muralmålningar ser man hans eklektiska blandning av starka färger och intensiva bilder där han utforskar sociala ämnen och berättar om de som är marginaliserade av samhället.  Han organiserar offentliga konstinitiativ med ungdomar och samhällen runtom i världen där de arbetar med en mängd olika utmanande livssituationer som fängslande, väpnad konflikt, psykiska eller fysiska handikapp, hemlöshet och social utestängning.

Följ projektet på TwitterFacebook och Instagram  med hjälp av hashtaggen #AddingColorToLives

css.php