-

Sportglädje i Stockholm

Varje år och flera gånger om året händer roliga och spännande events som får oss sportälskare att vilja ta del- och inspireras av. Stockholm erbjuder många event inom sport. Tidigare i år har toppevent som UFC-gala, EM i konståkning arrangerats i Globen och Tele 2 Arena. Kommande tävling inom EM i handboll för damer är ett annat event under år 2016 som ger bollsportsintresserade något att bita i.

 

Högintensiv tävling

Kanske det största eventet för år 2016… den Alpina Världscupen i paralellslalom kommer till Stockholm City. Under tidigare år har tävlingarna ägt rum i storstäderna München och Moskva. Den Alpina Världscupen hålls av det internationella Skidförbundet (FIS) och kommer att ordnas på en plats ingen mindre än den populära Hammarbybacken. Tävlingarna sker kvällstid där storstadsomgivningen kommer att sätta den unika känslan för både tävlande och åskådare.

Världstävlingen går av stapeln den 23 februari 2016 och stor publik väntas komma till Hammarbybacken för att se kvinnliga och manliga världstjärnor tävla i en prestigefylld slalomtävling. I närheten av backen ligger Stockholms första skidhotell Park Inn by Radisson Hammarby Sjöstad.

 

Maxat för fysiken och psyket

World Triathlon Stockholm sker mellan 2 – 3 juli 2016. Sveriges största lopp är inte enbart för den vane. Deltagare från hela världen återkommer varje år till tävlingen för att simma, cykla och löpa. Nybörjare väljer motionsklassen och stämningen är på topp. Det egna fokuset på prestation är större än pressen att göra ett bättre resultat än andra. Oavsett atlet eller inte är den här tävlingen en stor utmaning mentalt, där också kondition samt uthållighet sätts på prov. Men väl vid mållinjen kommer den där fina medaljen att få dig stolt och att känna dig oövervinnlig.

Tjurruset

Tjurruset, Bildlicens: Creative Common, Foto: Ryno Quantz

Löpning i terräng må vara mer skonsam för våra knän men ganska utmanande med sina upp- och nerförsbackar samt ojämn mark. Gillar man den här typen av utmaning så är Tjurruset ett roligt race. För tredje året i rad kommer deltagare för att ta sig an den 10 km långa terrängen som löper genom vattendrag och sankmarker. Det dynamiska racet påminner lite om obsticle-racet Tough Viking men är mildare och utan uppsatta hinderbanor, elchock och taggtrådar.

Helgen den 25-27 september går Lidingöloppet utanför Stockholm. Det finns inga hinder men ack så jobbiga uppförsbackar väntas, så det är att bara förbereda sig mentalt.

 

Löpning för bara för kvinnor

Den 23 april 2016 anordnas Europas största halvmarathon för kvinnor söder om Djurgården. Womans Health anordnas av Stockholms kända friidrottsklubbar tillsammans med livstilsmagasinet vid samma namn. Det här är ett perfekt träningstillfälle för kvinnor som funderar på att springa Stockholm Marathon den 4 juni 2016.

Tjejmilen går av stapeln den 5 september 2015. En 10 km bana bland vackra omgivningar kring Gärdet och Djurgården. Oavsett om du springer på tid eller kör en Fun Run är tjejmilen ett roligt event där du känner känslan av Girl Power!

Tjejmilen

Tjejmilen, Bildlicens: Creative Common, Fotokälla: Rickard Forsberg

Det är ingen tvekan att det händer mycket roligt framöver inom sportvärlden. Det bästa av allt är att de sker i vår huvudstad. Stockholm är sannerligen en riktig attraktiv stad för sportevenemang.

 

 

 

css.php