-

Solna, en plats för barnen

Sommar, älskade sommar. Hela året längtar vi efter de få månaderna där vi äntligen får känna solstrålarna sticka på våra bara armar och se de små efterlängtade fräknarna bildas på näsan. Att vara utomhus är de saker vi älskar under sommarmånaderna. För alla familjer som önskar veta platser dit du kan ta med barnen kommer här tips på Solna … en plats för roliga aktiviteter där barnen inte kommer att gå rastlösa.

 

Fritidsgårdar och utomhusaktiviteter

Solna en perfekt plats full av möjligheter till roliga nöjen. Solna kommun erbjuder oss mer än bara shopping, kulturhistoria och företag. Denna del av Stockholm har vackra platser nära naturen och saker att göra för alla familjemedlemmar. Det finns många parker för lekfulla dagar och sköna sommarkvällar. Här följer några av Solnas mest populära parker.

Det öppna Hagalundsparken ger barnen möjlighet till cykling, fotbollslekar, sportcykling och andra utomhuslekar. Skulle det vara för varmt utomhus eller regna finns saker att göra inomhus. Dessutom kan man välja bland pingis, biljard, thaiboxing och musikrum. Andra aktiviteter är att skapa med lera, gips, textil och trä. Med andra ord så kommer ingen gå rastlös.

Q-lans fritidsgård i Bergshamra kan barnen testa på att träna med gymutrustning. Här finns ett fullrustat träningslokal där du och ditt sällskap har möjlighet att prova på olika redskap och träningsform. Hit kommer barn mellan 12-19 år. För äldre barn finns Frösunda Ungdomscafé där man kan ska ha fyllt 15 år för att få delta i aktiviteter.

Byparken erbjuder basket, minitennis, fotboll, trampbilar och andra sportprylar. Här finns också möjlighet att, med expertishjälp, testa på  filminspelning och redigering. Fritidsanläggningen finns med gångavstånd från Huvudstad Centrum och det är en tunnelbanestation från Solna Centrum.

Skyttholmsparken är belägen mitt i Solna stad och erbjuder en servering med solstolar och hängmatta för härliga dagar i solen. Här finns en fritidsklubb där tonåringar har möjlighet att delta i olika aktiviteter inomhus och utomhus. Barnen har tillgång till skate-ramp, beach-volley, basket, utomhusgym, hoppborg och lekplats.

Skytteholmsparken

 

Utomhusbad

Sommar är ingen sommar utan att ha tagit ett dopp i vatten utomhus. Vid Huvudsta strand ligger Huvudstabadet och här badar du i bassäng. Nära Bergshamraparken hittar du Svedenbadet som erbjuder en 25-meters bassäng. Plaskdammar för mindre knattar finns i Skyttholmsparken och Hagalundsparken. Lek och skoj har aldrig varit roligare!

I Solna centrum och intill Park Inn by Radisson Solna finner du biblioteket. Här har man schemalagt olika aktiviteter där barnen har möjlighet att bland annat lära sig konsten i hur man skriver deckare. Eller varför inte lära sig teknik i hur man tecknar serier?

Vi hoppas att våra tips kommer till nytta för dig som har funderingar kring saker att göra för barnen. Besök gärna Solna stads hemsida för att titta närmare på öppettider för olika fritidsanläggningar.

Ha en fortsatt trevlig sommar!

 

css.php