-

Sensemester i Lund

Det är skönt att åka utomlands under semestern men det är minst lika härligt att stanna hemma i Sverige. Upptäck Lund som inte bara är en stad för studenter. Här finns underhållning för alla i familjen och naturupplevlese som tar dig till drömmarnas land.

Lunds vackra parker

Vi älskar parkhäng i solen med en magnumglass i ena handen och en kall cola i den andra. Lund erbjuder många grönområden och stadsnära parker.

Botaniska trädgården består av blommor och växter av olika slag och lyfter hela myskänslan till en högre nivå. Dofter från blommor förhöjer tillvaron och lämnar romantiska sinnesavtryck.

Lundagård som är stadens äldsta park omges av Domkyrkan, Universitetshuset, Akademiska förenigen, Historiska museet och Lundagårdshuset. Här picknickar du i ett centralt beläget område.

Sankt Hans backar och park erbjuder ett öppet landskap med stora grönområden. Här har du på en högre höjd möjlighet till en vacker utsikt över staden där du ser Lundaslätten och Öresund. Skåla in semestertiden!

Monomentparken är en mindre park passande för familjer som vill ha lite mer lugn och ro nära blomsterodlingar och vattendamm. Området ligger mellan Lunds centrum och bostadsområden i norr.

Stadsparken är Lunds mest populära park och ligger med 6 minuters bilresa från Park Inn by Radisson Lund. Varje sommar anordnas i parken olika evenemang och uppträdanden för alla åldrar. Här råder ingen brist på underhållning från morgon till kväll.

 

Dagsutflykter

Ta en tur till Dalby hage som består av nationalparken Dalby Söderskog och naturreservatet Dalby Norreskog. Upplev det svenska naturlandskapet som ingen annanstans i världen! Brökebacke och Skryllestigen passar bäst för familjer med mindre barn då det finns barnvänliga promenadstråk. Du når naturreservatet buss från Lundstad om inte åker med bil. När du ändå befinner dig i Lund måste du ta med barnen till världens största djurpark. Skånes Djurpark ebjuder också barnpool och vattenrutschkana för varma dagar.

Vill du och familjen hellre spendera en heldag med bad, lek och skoj? Då har ni möjlighet att göra detta på Högevallsbadet. Anläggningen är belägen mitt i Stadsparken och erbjuder din familj ett roligt äventyrsbad.

 

Evenemang i Lund

Evenemang i Lund

Runt om hela Lunds kommun har man arrangerat olika events. Det finns utomhusbio, guidade stadsvandringar, barnvänliga aktiviteter, konserter, teater och föreställningar, samt allsång, dans och mycket mer.

Missa inte årets skrattfest mitt i stadskärnan. Vi tipsar om Lunds Comedy Festival som äger rum mellan 2-5 september 2015. Du kan förvänta dig över hundra uppträdanden som utförs av nya talanger och kända internationella komiker. Kanske vill du ta med familjen på lite dans? Vid Sanbybadet kan du på scenen dansa bugg, salsa eller linedance. Eller varför inte testa konstformen campoeira som är en blandning mellan dans, slag, rytmer och rörelser. Här kan du också lyssna på svensk folkmusik, jazz och rytmer från fjärran Afrika.

css.php