-

En tjejtripp till Uppsala

Det är helg och äntligen har dagen kommit … den som du längtat så efter. Du och ditt syskon har äntligen lyckats bestämma en dag för lite kvalitétstid. Ni väljer att besöka Uppsala. Det är endast 40 minuter från Stockholm Central vilket är perfekt då ni har ett dygn på er. Ni åker efter lunchtid och kommer att övernatta på Park Inn by Radisson Uppsala. Då hotellet är beläget nära Uppsalas Centralstation är denna punkt ett perfekt utgångsläge för att hinna med dagsturer dagen efter. Följ här våra tips på hur ni bäst spenderar 24 timmar i Uppsala.

 

Unik shopping

A few beautiful wedding or evening dresses on a hanger

Klockan är 14 och ni har checkat in på hotellet. Ni är ivriga att ta en shoppingrunda på stan. Ni vill båda förnya er garderob med nya klädesplagg och ni vill hitta de butiker som säljer unika plagg…

Herta på Sankt Eriks Gränd 4 är en livsstilsbutik som säljer kläder, accessoarer och skor. Här trängs en härlig blandning av olika varumärken som Kenzo, Paul& Joe sister, Isabel Marant Étoile, Marc by Marc Jacobs, Bruuns Bazaar och massor av andra märken. En annan butik med liknande koncept är König, beläget på Svartväcksgatan 20. Förutom vissa kända varumärken shoppar du plagg och accessoarer från varumärken som är näst intill okända. Det fina med att inhandla saker från udda varumärken är att du äger något unikt.

Efter drygt ett par timmar bläddrandes och letandes efter en snygg outfit till kvällen inser ni att 7 timmar har passerat sedan ni åt frukost. Ta då en lunch på Café Linné Hörnan som ligger precis vid butiken König. Du väljer en Linné som är ställets klassiska hamburgare med kött och din syster väljer en vegetarisk variant ”The botanist” som serveras med en guacamole.

Efter en god kopp kaffe på maten har ni fyllt på med energi och redo att ta en kort sväng. Ni har hört talas om inredningsbutiken Rostik på Sysslomansgatan 8 som ska ha coola retroinspirerande möbler och inredningar. Butiken säljer inredningsdetaljer helt i er smak. Nöjda går ni ut ur butiken med var sin påse i handen och går tillbaka mot hotellet för att spendera lite tid i loungen.

 

Tjejmiddag för två

Two happy female friends sitting in a restaurant and reading a menu together.

Väl dags för middag … håret är fönat och klänningen är på. Ni har bokat bord på en av de bästa restauranger i Uppsala, Jay Fu, som dessutom är listad i White Guide. Högst upp i Saluhallen hittar ni denna lokal med dov belysning. Utsikten över Fyrisån är helt fantastisk. På menyn serveras grillade rätter på amerikanskt vis med asiatiska smaker. Ni väljer ställets grilltallrik och en fiskrätt samt passande vin rekommenderad av kyparen. Nöjda med kvällens val av rätter fortsätter ni kvällen på hotellets lounge där ni sipprar på varsin drink.

 

Strosa i Uppsalas mest kända parker

Efter en god natts sömn sitter ni nu vid frukostbordet och njuter av hotellfrukosten. Ni tänker tillbaka på gårdagens roliga diskussioner och planerar inför nästa tjejtripp. Innan hemfärd tar ni en promenad i Uppsalas kända Stadspark och den botaniska trädgården med över 9000 arter blommor och växter. Förutom den fina trädgården tar ni en sväng förbi den över 200 år gamla orangeri. Ni tar några selfies på denna vackra plats som en avslutning av er tripp innan hemfärd.

Uppsala en vacker stad med många attraktiva platser att besöka. Vi önskar våra resenärer en trevlig visit i Sveriges fjärde största stad.

css.php