-

Malmös Stadsfestival

Nu händer det… det årliga arrangemanget för 2015 som vi alla har väntat på. Mellan datum 14-21 augusti händer detta event. Förutom Malmöborna kommer människor från hela Sverige för att delta i detta evenemang. Välkommen till Nordens största utomhusfestival, Malmöfestivalen.

Musikfest för alla

Ni alla kan nog hålla med om att ett event inte får kallas för festival om det saknar musik. Känn nostalgin med gamla sköna band som satte ribban för pop och rockhistorien som The Memory lane. Lyssna till låtar av världsartister som bland annat den amerikanska gypsy-punk bandet Gogol Bordello och Rival Sons från Kalifornien. Sjung med låtar av artister som Zara Larsson, den svenska poptalangen Seynabo Sey, Markus Krunegård med flera. Förutom rock, blues, pop, urban musik får du även lyssna på folkmusik från bland annat Bob Hund.

 

Kulturella händelser

På Hedmanska gården trängs komiker från hela världen redo att underhålla dig en hel kväll. Både kända och okända komiker tar plats på scen. Vi säger mer skratt åt folket, tack! Andra uppträdanden är teater- och dansföreställningar, cirkus och akrobatik i luften. Är man på festival svänger höfterna lite grann i takt med all musik som tävlar om att överrösta varandra. Blir du sugen på dans har du möjlighet att visa dina bästa moves mitt i centrala Malmö, då Gustav Adolfs Torg förvandlas till en stor dansgolv för dansare som älskar salsa. Lördagen den 15 augusti mellan klockan 14.00 – 14.30 får du se dryga femtio dansare röra sig taktiskt till latinamerikanska rytmer. Och du får så klart hänga med i dansen!

 

Sysslor för barn och ungdom

 

Malmöfestivalen

Hinderbana är en av roliga saker kommer att underhålla dina småttingar. Funballz kommer att finnas för modiga barn som vill testa på hur det känns att gå på vatten. Andra saker att göra är bokläsning och se på teater. Gillar barnen att skapa med händerna har de möjlighet att skapa sin egen mask eller baka en egen pizza. Annat skoj är barndisco som låter dina älsklingar visa sina bästa danssteg.

På plats vid Fontänen, i Raoul Wallenbergs Park, kommer ungdomar kunna uppleva sport och dans. Se en internationell tävling i breakdance, battle i dans, uppträdanden och dansa loss till musik som spelas av landets tyngsta DJ:s.

 

Mat, en stor del av eventet

Mat är en stor del av festivalen. Vi vill orka hålla igång hela dagen men även få chansen att testa på något nytt och annorlunda. I år ligger fokus i ekologi och rättvisemärkt, samt klimat och natur. Pröva delikatesser som insekter eller få recept den där goda bullen du just smakade. Smaka på saft och ekokaffe. Eller så kan du se i real tid hur man brygger öl och få tips om hur klimatet påverkar ölbryggning.

Det finns mycket mer att göra under Malmöfestivalen och bäst är att se över var alla uppträdanden och aktiviteter tar plats i området. Har du bestämt dig för en visit över festivalperioden finns möjlighet till bra boende nära Malmö Centralstation. Park Inn by Radisson Malmö hotell ligger med en promenad på 10 minuter från stationen.

Vi önskar dig en trevlig festivalfirande!

css.php