-

Djur och natur Stockholm

Vinterjackorna har flyttats upp på vinden och vårjackorna får ta plats i hallen. Conversen står på skostället och det ligger grus och sand innanför ytterdörren. Sannerligen ett kännetecken på att våren är i full gång och sommaren är runt hörnet. Vi vill vara ute och insupa den friska vinden och känna hur solstrålarna värmer huden. Våren är en perfekt tid för familjeaktiviteter av alla slag. Skapa härliga minnen som kommer att vara länge. Besök Stockholms museum och djurparker är att förena nytta med nöje. Det är kul, skoj och inte minst lärorikt för alla!

Stockholm Sweden

Upptäck djurlivet på Skansen

Den bästa tiden för besök på djurpark är utan tvekan under vår och tidig sommar. Vädret är behagligt för oss besökare och djuren mår som bäst. De flesta djur har varit innomhus under vintern. När våren kommer och de släpps ut i naturen är de precis lika glada som vi människor känner oss. För de allra minsta barnen finns Lill-Skansen med sin stora yta på över 5400 kvadratmeter! Här lever mindre sällskapsdjur som grisar, kaniner men även andra konstiga djur. Populärt bland barnen kaninhålor att gömma sig i. Grimasera till äckliga daggmaskar eller skratta åt bergsgetter. En sak är säker… när ni lämnar djurparken kommer barnen vara mer än nöjda och har lärt sig nya djurarter.

Skansen

Sveriges olika landskapsmiljöer

Upplev natur utan att behöva bege dig ut i skogen. På Skansens Biologiska museum får ni en uppfattning av hur det är att vara i en Ishavsgrotta eller varför inte Östra Grönlands dalgång? Vill ni se något ännu mer mäktigt ska ni bege er en trappa upp. Härifrån har ni en 360 graders vy över Sveriges olika landskap. Se de nordiska djuren som grävling, älg, björnar, rådjur, olika fågelarter och många fler.

Otter inn Skansen

Ute i naturen

Förutom djurpark, akvarium och naturmuseum kan du uppleva naturen i sin verkliga miljö. Det gåvänliga Nackareservatet ger dig och din familj en heldag med roligt friluftsliv. Ta med dig picknickkorgen fylld med mumsiga chokladbollar och god dricka för en fika mitt i den grönskande naturen.

Lär känna insektslivet bland stora gammelekar i Sickla Park, belägen i Hammarby Sjöstad. Om ni tittar ordentligt i marken kanske ni hittar en bredbandad ekbarkbock som tillhör en sällsynt art i Sverige.

Butterfly

Bo bekvämt i Solna

Vill du och din familj ha en weekend i Stockholm för att upptäcka alla djur och natur har ni möjlighet till bra boende på Park Inn by Radisson Solna. Här bor du i ett lungt område nära naturen och parker. Dessutom finns goda kommunikationer till Skansen, Biologiska museum och Gröna Lund.

Park Inn by Radisson Stockholm Solna

 

css.php