-

Lunds bästa matupplevelser

Är du ute efter att äta god mat som tar dig till sjunde himlen? Är det viktigt att din mat som serveras tillagas med bra råvaror? Vi älskar mat lagad med kärlek och passion där smaken sitter i minnet och upplägget i sinnet. Varsågod, här är tipsen för er matälskare med höga anspråk. Hitta till centrala Lunds bästa restauranger. Upplev gastronomi när den är som bäst!

 

Närodlat och ekologisk

På hörnet Bantorget/Nygatan i Lund ligger restaurangen Bantorget 9, en kort promenad från Lunds Centralstation. Här äter du i en härlig atmosfär där du får en känsla av att vara ”hemma i köket” hos dina vänner. Rätter som serveras på restaurangen tillagas av närproducerade och ekologiska råvaror. På menyn har du möjlighet att välja små rätter för att provsmaka lite av varje. Det finns många val av rätter som inte innehåller kött vilket gör stället populärt bland vegetarianer. Servicen på Bantorget 9 är väl värt att nämna då personalen är engagerande och kunnig. Njut av underbar och väl smaksatt mat tillsammans med gott vin … livet är allt härligt!

Fisksoppa

Fisksoppa lagad av självaste Carl Bodin Svensk, tidigare deltagare i Sveriges Mästerkock.

 

Fokus på goda drinkar

Nära Domkyrkan i hjärtat av Lund hittar du Mat & Destillat. Restaurangen håller mycket god klass enligt White Guide. Lokalen är ett gammalt konditori med högt i tak med tunga kristaller hängandes över mörk inredning. Atmosfären är glad och trevlig och här serveras vällagade luncher och välkomponerade middagar. Rätterna som serveras är tillagade av säsongsråvaror med nordisk inspiration. Testa ställets friterade ärtor, en spännande förrätt som ingen annan.

Avnjut maten som är välsmakande samt klassisk väldisponerad på tallriken i all enkelhet utan för mycket utsmyckningar. Drinklistan är lång och fylls på emellanåt med nyheter. Du kan förvänta dig annorlunda drinkar med ingredienser från när och fjärran. Dessutom är personalen supertrevlig och påläst.

mat och destillat

Instagram: @purefoodtravel

Lite av Paris mitt i centrala Lund

Mitt i centrala Lund, på Mårtenstorget finner du restaurangen Les Halles. Här avnjuter du fransk mat i en rustik och äkta parisisk miljö blandad med bistrokänsla. Serveringen går i nyanserna rött och guld med möblering i trä och röda mattor samt kristallkronor. Prova deras prisvärda 3-rätters meny eller något annorlunda som friterade grodlår till förrätt som är riktigt gott!

 

Havets läckerheter

Om det är någon stans i Lund man ska njuta av havets läckerheter så är det på Klostergatans Fisk. Hit levereras färska råvaror 2 gånger dagligen. Restaurangen går i enkel spartansk stil och trots att stället erbjuder en begränsad meny, serveras utmärkta rätter. En populär val bland gäster är fisksoppa och hälleflundra. Plocka din egen skaldjurstallrik från fisk och skaldjursdisken eller varför inte bara äta massvis med rökta räkor? Har du beslutsångest har du ställets provsmakningsmeny som ett alternativ där du får testa lite olika typer av fisk och skaldjur. Klostergatans Fisk är ett ställe du vill besöka igen.

 

Med bra utgångspunkt har du enklare att ta dig till Lunds alla restauranger. Park Inn by Radisson Lund är belägen vid den södra infarten till staden. Från hotellet har du bra möjligheter att ta dig till den centrala delen där du hittar de listade restaurangerna.

 

css.php