-

Köpenhamn på 12 timmar

En gemensam sak för många resenärer är att hinna med så mycket som möjligt under sin resa, vare sig det gäller weekendresor eller resor över dagen. Hemligheten bakom en bra upplevelse ligger i planering, vilken många av oss känner att vi inte alltid hinner med innan resan.

Inga problem, vi hjälper dig med planeringen. Du kommer att hinna med sevärdheter, kultur, shopping och däremellan hinna med restaurangbesök och fika. Ingen konst, ingen magi…bara en karta färdig att användas. Sträckan på denna rundtur är på knappa 3 km. Upplev höjdpunkterna i Köpenhamn du inte vill missa med vår Köpenhamn-tour guide!

 

Köpenhamn karta - guide

City Guide

Anländer du till Köpenhamn med flyg har du möjlighet till ett bekvämt boende på Park Inn by Radisson, beläget 100 m från Femoren metro och nära Kastrup flygplats. Härifrån tar det endast 15 minuter in till Kongens nytorv vid Nyhamnen. Hotellet ligger också bra till om du vill besöka Sjöbadet, en populär plats sol och bad på sommaren. Dessutom har du inte långt till Den Blå Planet som är Nordeuropas största akvarium.

Ta hjälp av kartan och följ resan till Kongens Nytorv. Härifrån tar guiden dig till olika platser du inte får missa. Börja promenaden på Vingårdstrade och gå mot Nikolaj plads där du har konsthallen Nikolaj konsthal.

Konstutställning på Nikolaj Kunsthal

 

Vila i en avslappnande miljö

Ta en lunch på Paludan Bog & Café som är ett omåttligt populärt ställe för alla åldrar. Tidigare har stället varit en bokhandel och ett förlag. Senare öppnades kaféet där man förenat biblioteksupplevelse med socialt engagemang. På detta bokcafé är atmosfären är livlig men ändå avslappnad. Förutom god lunch kan du även köpa gamla böcker till ett rimligt pris.

Paludan

 

Ett stopp för vackra bilder

Inte långt ifrån Paludan Bog & Café kan du hitta Trinitatiskyrkan. Missa inte det runda tornet, Rundetårn, ett gammalt observatorium i anslutning till kyrkan. Vägen upp till toppen är i sig en upplevelse. Det finns inga trappor upp till toppen, utan en backe i spiral som tar dig upp till den fantastiska utsikten över staden. En sevärdhet du inte vill missa!

rundetårn

 

Gåvor till dina närmaste

Rundturen tar dig till Frellsen Chokolade, ett familjeföretag som drivits i generationer. Hit går du för att köpa choklad av hög kvalitét men även för andra delikatesser. Varför inte köpa hem en överraskning till någon nära?

Vila och ta ditt afternoon tea på Perchs Tearoom, belägen på adressen Kronprinsensgade 5. Ett måste är ett besök på ställets tebutik. A:C Perchs Thehandel är en av världens äldsta tebutik och här väljer du bland över 100 kvalitetstéer från världens alla hörn. Du garanteras hela upplevelsen när du kliver innanför dörren, från möblering till bemötande och tips samt råd om på hur du bevarar ditt té på bästa sätt.

css.php