-

Ät hippt i Stockholm

Vad vore livet utan mat i gott sällskap? Vi älskar mat i alla dess former. Bra råvaror, bra kryddat, fint för ögat och fantastiska dofter uppfyller hela matupplevelsen. Ännu bättre när atmosfären speglar den mat vi äter. Här får du tips på trendiga restauranger i Södermalm och Hammarby Sjöstad.

Toppbild: Instagram @food_interior

SOFOs kända hak

Södermalm präglas av små butiker, populära barer och restauranger samt mysiga kafeér. Stadsdelen Sofo är en del av Södermalm där du finner bland annat Urban Deli. Stället påminner om New York med sin livliga atmosfär. I anslutning till restaurangen hittar du ställets egna saluhall. Kika in fisk-och skaldjursdisken eller låt dig suktas av dofterna från ost-och charkdisken. Varför inte handla hem ekologiska frukt och grönsaker. Stället är utan tvekan värt ett långt besök då du också kan spana in deras surdegshotell på bageriavdelningen!

Ett annat ställe i denna urbana del av Södermalm är den omåttligt populära kvarterskrogen Nytorget 6 med möjlighet till uteservering när vädret tillåter. Här får du bra priser och på menyn severas rätter med sydeuopeiska influenser. Atmosfören är livlig och energisk när mörkret faller och man kan inget annat än att känna sig välkommen.

Missa heller inte den coola restaurangen Thaibåten där du kan njuta av vackra exotiska rätter med dina vänner, nära och kära. Med en drink i handen och sanden mellan tårna kan du förvänta dig känslan av en härlig solsemester!

Från Asien till Paris på ett kort gångavstånd finner du Restaurang Himlen, belägen 104 meter över marken erbjuder den en av Stockholms mest fantastiska utsikter. Njut av bedårande solnedgång över en romantisk middag av utsökta rätter. Ett besök på detta ställe ger dig minne du sent kommer glömma.

Hippt i Hammarby Sjöstad

Från Södermalm åker du färja över till Hammarby sjöstad, ett gammalt industriområde som har piffats upp ordentligt. Här har många populära restauranger öppnat, bland dessa finns RBG Bar & Grill som du hittar inne på hotellet Park Inn by Radisson Blu. Restaurangen erbjuder rätter till förmånliga priser för hela familjen.

I hjärtat av Sjöstaden kan du besöka ett mycket känt ställe, Fine Food. Bistrodelin erbjuder även färdiglagad mat hem till din dörr. Här är gammal tradition grunden till matlagningen och det görs med kärlek och omsorg. Stället är öppet för frukost, lunch, fika och middag.

Ett annat tips är att besöka Magnus Johansson Konditori & Bageri. Magnus är känd från TV för sina fantastiska bakverk. Stället erbjuder underbara och vackra bakverk och fantastiskt goda bröd. Missa inte chokladmoussetårtan med browniebotten – himmelskt! Glöm heller inte att handla något till dina respektive från butiken. Här har du även möjligheter att delta i deras kurser inom bakning.

Sist men inte minst uppmanar vi dig att besöka Nya Carnegiebryggeriet. Vi på Park Inn har kommit i kontakt med kökschefen Billy White på Nya Carnegiebryggeriet.

Billy White - Kökschef - Carnegiebryggeriet, Hammarby Sjöstad

 

Dagliga råvaror

Nya Carnegiebryggeriets restaurang och bar kan du njuta av vällagad mat som passar med vårt hantverksbryggda öl. Vår meny ändras dagligen beroende på säsong och vad våra leverantörer har inne. Vi arbetar med ett flertal bönder i närområdet som levererar det bästa de har för dagen.

Carnegiebryggeriet Hammaby Sjöstad

 Restaurang Carnegiebryggeriet, Hammarby Sjöstad

Det här gör Carnegiebryggeriet unikt

Bryggarna och köket är i ständig kontakt för att skapa öl som passar med maten och mat som passar med ölen. Att restaurangen ligger i ett bryggeri gör oss helt klart unika, ett mer närproducerat öl kan man nog inte hitta! Lokalen i sig själv, Lumas gamla lampfabrik, är också otroligt spännande och inget man ser varje dag. Väggarnas tjocklek skvallrar om att här en gång var industriell verksamhet, idag kan vi njuta av det samtidigt som vi ser ut över vattnet.Inspirationen till maten kommer från råvarorna och ölen som tillverkas i huset.

I gränslandet mellan restaurang och bryggeri

I anslutning till restaurangen har vi ett separat rum, Brewmaster’s Table. En unik middagsupplevelse i en miljö som bäst beskrivs som någonstans i gränslandet mellan restaurang och bryggeri. Här serverar vi en 7-rätters meny med utvalda öl till maten, egen servitör och en privat guidad rundtur i bryggeriet.

Carnegiebryggeriet i Hammarby Sjöstad- här brygger vi vår öl

 

Vad har Carnegiebryggeriet på gång just nu?

Under våren 2015 kommer vi bjuda in ett antal gäst-kockar från hela världen. Från bryggeriet kommer det lanseras nya special-öl för våren och sommaren.

 

Låter otroligt spännande och man blir sugen på att ta sig över till Sjöstaden för att besöka restaurangen och bryggeriet.

Vi på Park Inn önskar all lycka till er!

css.php