-

Shopping i Uppsala

Uppsala är en fantastisk stad för shopping som passar de flesta klädstilar. Second hand-shopparen har mycket att besöka, allt från de små bakluckeloppisarna till de mer välkända vintagebutikerna och de riktigt stora loppmarknaderna. Det finns många fynd att göra här vare sig du letar efter gammeldags kläder, antika tavelramar eller klassiskt porslin. Andra sidan av myntet är butiker med mer puls, köpcentrum och shoppinggator mitt i stadens kärna med moderna och trendiga plagg. Park Inn by Radisson Uppsala Hotel ligger nära till det mesta.

 

Ruth & Raoul

Bilderna från @ruthraoulvintage.

Ruth & Raoul

Att strosa i butiker är väldigt trevligt, och visst är det kul att få med sig något speciellt hem som du kanske inte hittat någon annanstans? Stället för unika fynd är helt klart Ruth & Raoul, en vintagebutik som ligger på Sysslomansgatan. Under öppettiderna erbjuds allt du kan tänka dig i klädväg. Vackra örhängen, fina tweedkavajer, sidenflugor, stora väskor, slipsar och klänningar i alla möjliga mönster som fångar ditt intresse.

 

Rådhuset Uppsala

Bilden till vänster är tagen av @aros_, bilden i mitten av @jannicelindell och bilden till höger av linnfogde.

Rådhuset

Mitt i centrum ligger Rådhuset, sedan 350 år tillbaka. Byggnaden är välkänd och speciell, och du har säkerligen inte handlat kläder på något ställe som liknar detta. Där det nu finns flera varumärken som samsas i en varm miljö har många andra människor vandrat i flera hundra år, om än i annat syfte än att hitta den vackraste klänningen eller den stiligaste kavajen. Här har människor gift sig, dansat, benådats och lyssnat på konserter. Konceptet för Rådhusets kläder speglar tankar om hållbarhet och individualism, ett eget uttryck genom textil som förmedlar en personlighet till omvärlden. Personalen är stilsäker och vänlig vilket gör att du känner dig bekväm i att hitta något som passar dig.

 

Myrra Uppsala

Bilderna från @myrrauppsala.

Myrra

På Öregrund ligger Myrra, en liten inredningsbutik med stora ambitioner. Förutom inredning så som möbler och lampor finns mindre detaljer i hemmet som förgyller vardagen, smycken, väldoftande tvålar och dekorativa vaser. Möblerna produceras av ett annat företag i Uppsala som skapar måttbeställda möbler av återvunnet trä. Du kan också hitta presenter, men ett varningens finger höjs för risken att vilja behålla sakerna i sitt eget hem.

 

Grönby centrum

Bilden till vänster är tagen av @silverochsant, bilderna i mitten och till höger av @kattisnilsson80.

Gränby centrum

Tycker du det är bekvämt att ha alla butiker på ett ställe? Regnar det ute? Då är Gränby centrum ett tips för dig. Här finns närmare hundra butiker som samlar ett varierat utbud av kläder, skor, presenter och accessoarer. Vare sig du är här för att handla det du glömde hemma inför resan eller vill shoppa för nöjes skull kan du hitta det i butikerna. När du blir trött i benen finns det flera ställen att vila på. För en fika eller lättare lunch rekommenderas Barista som med sin vision om hållbarhet serverar allt från fair trade-märkt och ekologiskt kaffe till hemmagjorda smoothies, ekologiska lunchsmörgåsar och fräscha bakverk. För en snabbare lunch finns pizza, indisk mat och sushi på Gränbys egna foodcourt.

 

Herta Uppsala

Bilderna från @hertauppsala.

Herta

Sedan trettiofem år tillbaka ligger modebutiken Herta i Uppsala. Nyligen har butiken flyttat och ligger numera på två plan nere vid Fyrisån, nära Saluhallen. Butiken satsar på välkända modeskapare och designers för att skapa en skön känsla av exklusivitet. Kläder och prylar kommer från olika delar av Europa och USA vilket kan ge intressanta kombinationer för den modeintresserade. Vad sägs om smycken från Marc Jacobs tillsammans med en klänning från Isabel Marant Étoile eller Rika?

css.php