-

Svensk skönsång i Uppsala

Ljuset börjar komma så smått, snön smälter bort, fåglarna harklar sig och värmer upp sina stämmor, snön kommer tillbaka igen, fåglarna sjunger ännu högre och dagarna ljusnar mer och mer för varje dag. Våren är inte här än, men vi börjar ana den runt hörnet.

I februari och mars har alla som älskar musik och Uppsala en ypperlig chans att njuta av båda samtidigt. Uppsala Konsert & Kongress får nämligen fint besök av ett antal skönsångare. Vill du bo på gångavstånd från alla konserter så ligger Park Inn by Radisson Uppsala Hotel bara en promenad bort. Passa på att besöka hotellets restaurang där du kan njuta av näringsrik och vällagad mat på ett ovanligt socialt sätt. Maten serveras nämligen mitt på bordet och äts gemensamt.

 

Tommy Körberg

En av Sveriges mest folkkära stämmor är på Sverigeturné. Den 19 februari är det Uppsalas tur då Tommy Körberg dyker upp på Uppsala Konsert & Kongress scen. Tommy Körbergs egen show Sjung tills du stupar har höjts till skyarna av en enig kritikerkår och även publiken har hyllat föreställningen som spelades för fullsatta salonger under hela 2013 på Intiman i Stockholm. Tommy Körberg har också hunnit med att skriva en självbiografi med samma namn som showen och dessutom gjort succé i Melodifestivalen med gruppen Ravaillacz.

 

Marie Fredriksson

Äntligen står en av Sveriges största och mest älskade artister på scen igen. I höstas släppte hon singeln Där du andas, en skön ballad som toppade svenska singellistan. Nu är det dags för ett helt album på svenska. Den 20 november släpptes Marie Fredrikssons skiva Nu! och i februari åker hon ut på en efterlängtad turné. Den 19 mars kommer hon till Konsert & Kongress i Uppsala. Köp biljett innan de tar slut!

Senast Marie Fredriksson gjorde ett album helt på svenska var 1996, I en tid som vår, som förutom det bejublade titelspåret även innehöll den klassiska låten Tro. Förutom dessa låtar och nykomlingar från senaste skivan kommer publiken kunna njuta av flera andra stora hits som Ännu doftar kärlek, Efter stormen, Sparvöga och många fler.

 

Bo Kaspers Orkester

Många älskar Bo Kaspers Orkester. Deras lättlyssnade blandning av jazz och latinamerikanska influenser lägger sig som bomull mot örat och sätter kroppen i njutningsfull gungning. De är en av Nordens absolut populäraste liveakter och mest säljande band.

Under hösten 2013 har vi kunnat njuta av Bo Kasper Sundströms låttolkningar i TV4:s programserie Så mycket bättre. Tillsammans med artisterna Titiyo, Ken Ring, Agnes, Lill Lindfors, Ebbot Lundberg och Ulf Dageby har han fått svenska folket att bänka sig varje lördagskväll. Förutom att Bo Kaspers Orkesters katalog fått tillskott av tolkningar av de andra deltagarna, utökar bandet sin repertoar med sina tolkningar av de andra deltagarnas hits. Köp biljett till spelningen den 20 mars då Bo Kaspers Orkester kommer till Konsert & Kongress i Uppsala.

 

Tomas Ledin

Med ett nytt album, nya låtar och några av Sveriges främsta folkmusiker ger sig Tomas Ledin ut på en Sverigeturné med samma namn som skivan: Höga Kusten. Turnén spinner vidare på samma tema som Tomas Ledin inledde med sin krogshow och megasuccé Showtime. Han lovar att framföra sitt nya album och några av alla de låtar som gjort honom till den artist han är idag. Den 28 mars kommer Tomas Ledin till Konsert & Kongress. Köp biljett i tid, så att du inte missar showen!

css.php