-

Aktivera dig i Stockholm

Snart sportlov och äntligen snö! Faktum är att du inte ens behöver åka utanför Stockholm för att åka vare sig slalom eller längdskidor. Runt Hammarby Sjöstad finns det stora, fina naturområden som precis blivit pudrade av vinterns första snö, vattendrag att åka skridskor på när isen blir tjock nog och inte minst Stockholms höga skidbacke. Föredrar du aktiviteter inomhus, har Nya Carnegiebryggeriet nyss öppnat, precis som Tolv Stockholm, ett stort område under Tele2 Arena med restauranger, pingis och utställningar.


Åk skidor i Hammarbybacken

Högt över Stockholm tronar den – Hammarbybacken. Och med årets första snö har den äntligen öppnat, så att både slalom- och snowboardåkare får njuta av utsikten över huvudstaden medan de susar ner för backarna. Perfekt om du inte har tid eller råd att resa till fjällen, eller bara vill kombinera en skidsemester med en weekend i storstan. Hammarbybacken ligger bara ett ögonblick från Park Inn by Radisson Hammarby Sjöstad Hotel i södra Stockholm, som är ett utmärkt läge om du är i stan för vinteraktiviteter. I Hammarbybacken kan du också hyra utrustning, fika och gå i skidskola. Se bara till så att backen verkligen är öppen innan du beger dig dit, så att inte vädret ställt till det.


Mat, pingis och kultur på Tolv Stockholm

Tolvtusen kvadratmeter, tolv timmar om dagen, tolv månader om året. I Tolv Stockholm förenas musik, mat, dryck, sport, lek, kultur och underhållning under samma tak. Det är en plats som hela tiden förändras, med nya saker att se och uppleva. På Tolv Stockholm kan du äta och dricka gott före eller efter evenemangen på arenan, spela pingis och minigolf. Här finns också en nattklubb och så kallade interaktiva kapslar, där det alltid händer något nytt.


Kulinariskt besök på Nya Carnegiebryggeriet

Carlsberg, D. Carnegie och New York-baserade Brooklyn Brewery slog sina kloka huvuden ihop och bestämde sig för att öppna ett bryggeri i Hammarby Sjöstad tillsammans. Med tanke på den rådande mikrobryggeritrenden är det kanske inte så konstigt. I Nya Carnegiebryggeriet ska man utveckla nya ölsorter med grund i lokala smaker och svenska bryggeritraditioner. Här finns också ölskola, restaurang och ett besökscenter med guidade visningar av bryggeriet.

Så här säger Brooklyn Brewery om samarbetet: ”If you’re wondering “why Stockholm?”… it begins with the mutual appreciation of beer, food, music, art and all around good culture shared by Brooklyn and Sweden.” Det låter lovande.


Evenemang på Fryshuset

Fryshuset händer det massor. Hela tiden. Verksamheten vänder sig till unga och skapar gemenskaper där de får synas, höras och räknas. Men här finns också evenemang som alla är välkomna till, oavsett ålder. I januari har Teater Fryshuset urpremiär på Kulturhuset Stadsteatern med Välkommen hem – Fragment ur kriminalvården, en föreställning med berättelser av personer som har suttit eller sitter i fängelse, skriven av Mattias Brunn. På Fryshuset kan du också gå och titta på basket hela vintern. Har du riktig tur kan du få uppleva den spännande matchen när 08 Stockholm och BG Fryshuset möts i ett derby.


Snöra på skridskorna

När kylan kommer är det dags att ge sig ut på isen. I Stockholm finns det många att välja bland, oavsett om du vill åka på en sjö i naturen eller en spolad isbana på bekvämt avstånd inne i stan. Nära Hammarby Sjöstad finns faktiskt både och. Närmaste sjöis hittar du på sjön Trekanten vid Liljeholmen, med en plogad bana som nästan är 1,5 kilometer lång. Banan öppnas först när isen är 20 centimeter tjock. Om du vill vara säker på isläget, kan du bege dig till Årsta gårds bollplan eller Enskede IP istället, där de spolade naturisbanorna redan öppnat. Läs allt om skridskoåkning i Stockholm på Stockholms stads hemsida.

css.php