-

Budget och lyx på Arlanda

Att resa är en lyx i sig. Och det är många som vill unna sig det. Precis som med allt annat går det trender i resandet. Hur och vart vi reser varierar, även om vissa favoriter som New York och Kanarieöarna alltid är populära. En sak är i alla fall säker – vi reser allt mer.

Vi har också fler resealternativ att välja bland. Du kan få en weekend-resa till Prag för bara ett par tusenlappar, eller åka iväg ett par veckor till andra sidan jordklotet för en hel årslön. Men oavsett resmål, behöver alla ta sig till flygplatsen och kanske äta en bit mat innan planet lyfter. Så hur börjar din resa? Spara eller slösa? Upplev Arlanda, i budget- eller lyxversion!

 

Resa dit

Budget

Kostnaden för att ta sig till Arlanda beror såklart på var i landet du bor. Är det inte alltför långt bort kan det vara värt att ta bussen med Swebus, som går från alla möjliga orter som Jönköping, Västerås, Oskarshamn, Sundsvall och Linköping. Flygbussarna avgår var tionde minut på vardagar från Cityterminalen i Stockholm och kostar 198 kronor tur och retur. Att ta pendeltåget är det billigaste alternativet för dig som har månadskort, då du bara behöver betala en extra avgift för spärren på Arlanda. Det kan dock bli trångt om du har mycket bagage.

Lyx

Att ta Arlanda Express från Stockholm känns lyxigt, men om ni är flera som åker blir det faktiskt inte så dyrt. Mellan torsdag och söndag kan ni åka två för 280 kronor, vilket bara är 20 kronor mer än vad du betalar för en enkelbiljett. Är ni tre eller fyra personer blir det ännu billigare. Arlanda Express är det absolut snabbaste sättet att ta sig från centrala Stockholm till Arlanda. Om du vill slippa trängas med andra, tar du en taxi. Se bara till att åka på fast pris och med ett seriöst bolag som Taxi Stockholm eller Taxi Kurir, annars kan hela reskassan försvinna innan du ens är framme på flygplatsen. De flesta taxibolag tar ett fast pris på mellan 400 och 500 kronor för en körning till Arlanda.

 

Äta

Budget

Egentligen är det svårt att tala om budgetalternativ på flygplatser, som alltid är väldigt dyra. Men om du inte har med dig egen matsäck – som dessutom kan vara svårt att få igenom säkerhetskontrollen, åtminstone när det gäller dryck – så finns det några ställen där du kan få en lättare måltid till en hyfsad peng. Max hamburgerrestauranger är ett, baguetterian Upper Crust ett annat. Nöjer du dig med en fika, är Wayne’s Coffee och Joe and the Juice bra alternativ.

Lyx

När det kommer till mat, stavas Arlandas finrum Andersson Food & Akvavit. Här kan du njuta av svenska tapas och andra rätter komponerade av Leif Mannerström, samt goda viner och akvavit naturligtvis. En annan bra restaurang är Stockholm Fisk, som har både dagens lunch och en à la carte-meny, främst med fiskrätter som namnet skvallrar om.

 

Shopping

Budget

I Taxfree-butikerna kan du såklart handla både lyx och budget – här hittar du allt från godis och souvenirer till parfym och fin whiskey. Men oavsett vad du väljer är priserna generellt lite lägre än i andra butiker. Annars kan du passa på att köpa några fler pocketböcker eller tidningar till stranden eller den långa flygresan. Pocket Shop, Press Stop och Pressbyrån har mycket att välja på.

Lyx

Passa på att slå till på en hel kostym från Boss, eller lyxiga underkläder från Victoria’s Secret. Allt för att resa med stil. I butikerna Airport Fashion och Accessories hittar du både skandinaviska och internationella varumärken, som Efwa Attling, Triwa och Prada. Är du ute efter det senaste inom teknik, ska du titta förbi Capi, som ofta har nylanserade produkter som är svåra att få tag i, från bland annat Apple, Bang & Olufsen och Canon.

Du hittar alla restauranger, kaféer och butiker på Arlandas hemsida.

 

Sova över

Att åka till flygplatsen kvällen innan för att slippa gå upp tidigt är riktig lyx! Däremot kan du komma lite billigare undan om du väljer en plats i en sovsal på vandrarhemmet Jumbo Stay – för övrigt värt ett besök i sig – istället för ett hotellrum. Park Inn by Radisson Stockholm-Arlanda Hotel ligger nära Arlandas alla terminaler och erbjuder gratis transfer till flygplatsen. Hotellet har allt från prisvärda ekonomirum till rymliga och lyxiga superiorrum.

css.php