-

Nu vill vi säga ja utomhus

Bröllopsdagen är en stor dag för de flesta. Att gifta sig med den man älskar tillhör de där fina sakerna i livet och då ska de ju såklart äga rum på en riktigt vacker plats. Trenderna inom bröllop skiftar så snabbt att du knappt hinner säga ja, men en som är stark just nu är att vigas utomhus, ha naturtema eller ceremonin på ett slott. Allt enligt bröllopskoordinatorn Right Style.

I Sverige är vi så lyckligt lottade att vi alltid har en skogsglänta, en sjöstrand eller en äng runt knuten. Och även om du stannar i stan, kan du gifta dig i naturen. Tänk bara på Hagaparken i Solna eller Slottsskogen i Göteborg. Rena rama naturupplevelsen!

Att gifta sig utomhus när höstkylan smyger sig på kan verka som en dum idé. Men tänk att stå i ett brinnande hav av gula och röda löv. En fantastisk kuliss! Tyvärr finns det ju en del risker med att säga ja under bar himmel, så se till att ha en reservplan om oturen skulle vara framme – kanske räcker det med att sätta upp stora partytält som skydd för eventuellt regn.

Några natursköna bröllopstips:

Botaniska trädgården i Göteborg

Du har väl inte missat Botaniska trädgården? Det är en av de största i sitt slag i Europa, med 16 000 olika växtarter. Det är också en fantastisk miljö att gifta sig i. Tänk att säga ”hai” i Japandalen under näsduksträdet, med sina vita blommor som sakta vajar i vinden. Eller att klättra upp på klipporna i Klippträdgården och vigas vid toppen av vattenfallet.

Stadsparken i Örebro

I Örebro finns en fantastisk stadsträdgård som självklart är öppen för alla att strosa runt i. Att tillbringa sin bröllopsdag här i det öppna parklandskapet bland planteringarna är inte en dum idé. I stadsparken finns alla förutsättningar för ett drömbröllop. Och vill du slå på stort, förlägger du festen efteråt på Örebro slott.

Hagaparken i Solna

Hagaparken är klassisk mark. Här möts du av ett kungligt landskap, bokstavligt talat. I Hagaparken finns en unik blandning av natur och kultur, som vi till stor del har att tacka de svenska kungarna för. Dessutom har kronprinsessparet flyttat in på Haga slott. Så vill du gifta dig kungligt, är saken klar.

Självklart ska gästerna bo i närheten av parken, precis som kronprinsessan. På hotell Park Inn by Radisson Solna, sover och äter de som en annan kung eller drottning.

I naturen på riktigt

Det må vara enklare att hålla sig till de gröna rum som stan har att erbjuda. Men handen på hjärtat, en park kan aldrig riktigt mäta sig med naturen på riktigt. Och då har du plötsligt en ocean av vackra platser att välja på. På de kala klipporna i Stockholms skärgård. Mitt i en äppelodling på Österlen. I en skogsglänta i Småland. Eller högst uppe på Åreskutan. Naturen är din.

css.php