-

Ett besök i det historiska Uppsala

Uppsala är känt för sin historia. Domkyrkan, Carl von Linné och Botaniska trädgården är stadens främsta symboler. Detta är en guide till allt det. Men det är också några nedslag i det moderna Uppsala. För Sveriges äldsta universitetsstad är så mycket mer än sin historia. Trots sin höga ålder. Eller kanske tack vare den.

 Här är några guldkorn att upptäcka, gamla som nya!

Uppsala domkyrka

Ingen guide till Uppsala är komplett utan Uppsala domkyrka. Kyrkan är Nordens största och började byggas på 1200-talet. Och väggarna dryper av historia. Uppsala domkyrka är gravkyrka för Gustav Vasa, Carl von Linné och Olof Rudbeck. Här finns Erik den heliges skrin och en flisa från den heliga Birgittas höftben. Ett måste för den historieintresserade!

 Läs mer på uppsaladomkyrka.se

Uppsala Konsert & Kongress

Från ett spännande byggnadsverk till ett annat. Uppsalas konsert- och kongresshus är ritat av arkitektbyrån Henning Larsen Tegnestue i Köpenhamn och har tagit guldmedalj vid Biennalen i Miami Beach i klassen för större offentliga byggnader. Här kan du lyssna på musik eller äta en bit mat och titta på utsikten över Uppsala.

Läs mer på ukk.se

Botaniska trädgården

Tillsammans med Linnéträdgården är Botaniska vid Uppsala universitet Sveriges äldsta botaniska trädgård. Här kan du gå på upptäcktsfärd i orangeriet, det tropiska växthuset och barockträdgården, bland mer än 9 000 växtarter från hela världen. För dig som är extra intresserad ordnas det ofta utställningar och visningar, så att du kan lära dig ännu mer.

Läs mer på botan.uu.se

Uppsala universitet

Skandinaviens äldsta universitet har fler än 40 000 studenter, som präglar Uppsala med sin närvaro. I universitetsbyggnaderna kan du gå omkring och bara insupa all kunskap, besöka den anatomiska teatern där man förr hade offentliga dissektioner, eller titta på världsminnet Silverbibeln i biblioteket.

Läs mer på uu.se

Fyrishov

Sugen på lite rörelse? Åk till Sveriges mest besökta arena! Här finns äventyrsbad och sporthallar för bland annat volleyboll, innebandy och basket. Om du vill stanna längre, finns det stugby och camping precis vid området. Perfekt om du besöker Uppsala med hela familjen.

Läs mer på fyrishov.se

Hotell i Uppsala

Det finns många hotell att välja på i Uppsala, både i centrum och utanför. Dessutom ligger både Stockholm och Arlanda Airport nära. Vill du bo mitt i stan, är Park Inn by Radisson Uppsala Hotel perfekt. Här sover du bekvämt, i en personlig atmosfär, precis vid Resecentrum. Vill du hellre bo nära Arlanda flygplats, ska du boka Park Inn by Radisson Stockholm-Arlanda Hotel. Det är en bra utgångspunkt för besöksmål i både Uppsala och Stockholm.

 

css.php